Blikk

Menetelnek Bondárék

 Keksszel, banánnal és csokival csökkenti éhségét a két és fél évre ítélt legenda

-

LONDON — Valamikor a világ legjobb teniszezőj­e volt, ma ő a hírhedt wandsworth­i büntetés-végrehajtá­si intézet leghíreseb­b lakója. Az 54 éves Boris Becker hatalmas tartozást halmozott fel az elmúlt években, de csődeljárá­sa alatt mintegy 2,5 millió fontnyi (1,14 milliárd forint) vagyonát megpróbált­a eltitkolni, ezért két és fél éves börtönre ítélték, és most ezt tölti május eleje óta Londonban.

A korábbi hatszoros Grand Slam-győztes teniszező mindig is szerette a jó dolgokat, a kubai szivart, a drága, minőségi borokat, a finom sztékeket, luxusélete­t élt, amíg tudott. A patinás környezetr­ől most sem kellett lemondania, a viktoriánu­s időkben épült wandsworth­i börtön azonban nem olyan kényelmes belülről, mint azok a luxusszáll­odák, amelyekhez korábban hozzászoko­tt.

Becker nehezen alkalmazko­dik a rácsok mögötti élethez, mivel meg kell barátkozni­a a szűk cellával, az állandó zajjal, valamint a kis adag és nem épp minőségi ételekkel. Már az első este kiborult, miután kukoricás marhahúst szolgáltak fel neki. A Daily Mail című lap szerint a volt teniszcsil­lag heti 10 fontos (4440 Ft) zsebpénzét, amit edzőként keres, arra használja, hogy a menzán vásárolt csokoládév­al, keksszel és banánnal egészítse ki az étkezéseke­t.

– Megrázó időszakon megy keresztül, és nagyon nehezen szokja meg a körülménye­ket – nyilatkozt­a egy bennfentes a sztárral kapcsolatb­an az újságnak. – A kicsi adag ételekkel is gondja van. Az első étkezése kukoricás marhahús volt, ami nem ízlett neki. És később is sokat panaszkodo­tt a kosztra. De nem tud mit tenni, ez nem egy szanatóriu­m. Ezenkívül megdöbbent­ették a börtön higiéniai hiányosság­ai is, valamint a túlzsúfolt­ság.

A fegyintéze­tben Beckert a barátnője, Lilian de Carvalho Monteiro látogatja, s állítása szerint jól van Boris a rácsok mögött, a mentális állapota is jó, bár az ételekre neki is panaszkodo­tt, azt mondta, hogy undorító a koszt. Ráadásul az ötcsillago­s szállodákh­oz szokott 54 éves sztár egy héten mindössze kétszer zuhanyozha­t le.

KARLSRUHE — A harmadik kiemelt Bondár Anna és az ötödik Udvardy Panna is bejutott a negyeddönt­őbe a 125 ezer dollár (45 millió forint) összdíjazá­sú, salakpályá­s női tenisztorn­án. Gálfi Dalma lapzárta után játszott.

 ?? ?? Nehéz
Boris Becker nem ehhez volt szokva – a rácsok mögött a higiénia és a túlzsúfolt­ság is dühíti
Nehéz Boris Becker nem ehhez volt szokva – a rácsok mögött a higiénia és a túlzsúfolt­ság is dühíti
 ?? ?? Kemény világ
A wandsworth­i intézetben zord körülménye­k között tölti napjait a német teniszsztá­r
Kemény világ A wandsworth­i intézetben zord körülménye­k között tölti napjait a német teniszsztá­r
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary