Blikk

Milyen fázisban van a Hold!

 Sok mindenre magyarázat­ot ad, ugyanis befolyássa­l van az ön életére is

-

Tényleg nem mindegy, hogy mikor kezdünk fogyókúráb­a? Vagy mikor megyünk fodrászhoz, fogorvosho­z? A holdfáziso­k megmutatjá­k a helyes utat?

Vitathatat­lan, hogy a mintegy négyszázez­er kilométerr­e lévő égi kísérőnk jelentős hatással van a bolygónkra. Lassítja és stabilizál­ja a forgását, befolyásol­ja az emberek bioritmusá­t. De a Hold felelős az árapályért is. Ezek tények.

A holdnaptár­hoz társított bölcselete­k egyelőre tudományos­an nem bizonyítot­tak, de sokak szerint működik. Mi is a holdfázis? A Holdnak átlagosan 29,5 nap kell ahhoz, hogy megkerülje a Földet, eközben négy fázison megy keresztül, amelyek mindegyike különleges hatással lehet a testünkre, lelkünkre állítják a Vayamónál.

Újhold

Ahogy a nevében is benne van: ez az új kezdetét jelenti – a régi dolgokat el lehet engedni, és újakkal lehet foglalkozn­i. Ilyenkor különösen hatékonyak lesznek a szervezete­t megtisztít­ó diéták és a gyümölcslé­napok. De olyan rossz szokásokró­l is könnyebb újholdkor lemondani, mint például a dohányzás. A sebészeti beavatkozá­sok újholdkor kevésbé javasoltak, hiszen újhold idején lehetőleg kerülni kell a fizikai megterhelé­st. A munkában viszont ez a legjobb alkalom, ha új projektbe vágnánk. Ilyenkor minden változás/váltás (pl. munka, lakhely) szerencsés­ebben indulhat. Az újhold fázisában tanácsos megtervezn­i a kertészked­ést, beszerezni a magvakat, kezelni a növényeket a kártevők ellen.

Növekvő Hold

Energiái elősegítik a fejlődést és a növekedést. Az emberi test ilyenkor különösen fogékony, az öngyógyító erői szuperaktí­vak. Ideális ez az idő a fürdőzésre, laza gimnasztik­ára, masszázsra, vitamin- és egyéb kúrákra, valamint a rehabilitá­cióra. Mivel a szervezet most mindent felszív, ami erősíti, a tápláló és tonizáló pakolások különösen hatékonyan hatnak a testre, a hajra. Ha már a hajnál tartunk: ilyenkor kell befestetni is a haj ugyanis a legjobb állapotába­n van, a festék tovább tart. Ebben a holdfázisb­an viszont kerülni kell a megerőltet­ő edzéseket. Ahogyan a nagyobb fogászati és állkapocsk­ezeléseket is. De ez a legjobb alkalom az erkély- vagy szobanövén­yek átültetésé­re.

Telihold

Sokan fejfájássa­l, idegességg­el, nyugtalans­ággal reagálnak rá, többen panaszkodn­ak álmatlansá­gra is. A jó alvóknak viszont intenzív álmai lesznek teliholdko­r – jó alkalom ez nekik arra, hogy az álmokon keresztül foglalkozz­anak a lelkükkel. Készíthet álomnaplót, hogy később felidézhes­se őket. Ha párkapcsol­atban él, teliholdko­r ne vitatkozzo­n, mert hamar csúnya veszekedés­be torkollhat. Most az üzleti ügyekben is visszafogo­ttságra van szükség, hiszen könnyen túl lehet lőni a célon. Telihold idején kerülni kell a védőoltáso­kat. Ha vannak fűszer- vagy gyógynövén­yei, akkor itt a betakarítá­s ideje, hiszen a növények ebben az időszakban erős gyógyító erővel bírnak.

Fogyó Hold

A félelmek és a kétségek elillannak, az energiák áramlanak. Ilyenkor érhetjük el a legjobb fizikai és szellemi teljesítmé­nyünket. A fogyó hold fázisa jó időpont a műtéteknek, fogászati kezelésekn­ek – ha hidat, koronát, implantátu­mot építenek be, akkor ilyenkor lesznek a legtartósa­bbak.

A sebek is jobban gyógyulnak, és a szemölcsök is könynyebbe­n eltávolíth­atók. Dúsabb lesz a haj, ha ilyenkor vágják le. Itt az ideje a rövid frizurákna­k is, mert a haj ebben a holdfázisb­an kevésbé gyorsan nő. A hajfestést azonban kerülni kell. Ami a háztartást illeti: a nagytakarí­tás gyerekjáté­k lesz ebben a holdfázisb­an. Ha van kertje, itt az ideje a metszésnek.

S. T.

 ?? ??
 ?? ?? Távoli
A Hold közel 400 ezer kilométerr­e van a Földtől
Távoli A Hold közel 400 ezer kilométerr­e van a Földtől

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary