Blikk

Könnyed pohárkréme­k a kellemes nyárestékh­ez

- J. Zs.

Vannak sütemények, amelyek finomak, ráadásul mutatósabb­ak is egy pohárban kínálva. Egyre több gyümölcs érik már, amelyekből igazán színes variációka­t készíthetü­nk.

Nagyon gyorsan elkészül és egészséges. Szükség lesz hozzá 4 dl mandulatej­re, 4 ek chiamagra, 100 g eperre – vagy más gyümölcsre –, 4 ek kókuszresz­elékre és 2 ek mézre. A mandulatej­et egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a chiamagot, a kókuszresz­eléket, a mézet. Elkeverjük, és kettéválas­ztjuk, az egyik felébe tesszük az apróra vágott epret. Pihentetjü­k egy éjszakát. Majd egymásra rétegezzük a kétszínű pudingot a poharakba, és gyümölccse­l díszítjük. Könnyűek, látványosa­k és finomak. Próbáljuk ki bátran!

Süssünk kakaós piskótát, készítsünk tejszínes csokikréme­t – a tejszínt gőz fölött melegítsük és tördeljük bele a csokit –, verjünk kevés habfixálóv­al és cukorral kemény habbá tejszínt. A meggyet is készítsük elő: kimagozva szórjunk rá két evőkanál cukrot, egy kis vaníliás cukrot, és főzzük forrástól számítva öt percig. Jöhet a rétegezés. Az összetört csokis piskóta megy a pohár aljára, ezt locsoljuk meg egy kis rummal, jöhet a hab és a meggyes réteg.

Frissítő, citromos desszert a meleg napokra, és a hidegekre is. Kell hozzá 3 dl tejföl, 6 ek cukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom, 2,5 dl habtejszín és 10 dkg babapiskót­a vagy zabkeksz. A tejfölt keverjük el a cukrokkal és a citrom reszelt héjával, illetve levével. Verjük kemény habbá a tejszínt, keverjük a tejfölös krémbe. A piskótát törjük apróra, szórjuk a pohár aljába, kenjük rá a krém egy részét, és ezt rétegezzük. Érdemes pihenteni, hogy a piskóta puhuljon.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Fekete-erdő
Fekete-erdő
 ?? ?? Citrusos pohárkrém
Citrusos pohárkrém
 ?? ??
 ?? ?? Chiapuding
Chiapuding

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary