Blikk

10 év után újra egy Lisztes játszott a Fradiban

► A szurkolók a 17 éves Lisztes Krisztián nevét skandálták a gyirmóti bajnokin

- Kiss B. László

GYŐR — Tíz év után újra Lisztes Krisztián cseleinek, passzainak, indításain­ak tapsolt a Fradi-tábor NB I-es labdarúgó-mérkőzésen. Ugyan nem a régi nagy kedvencnek, ő már 45 éves, és maximum az öregfiúk-bajnokságb­an láthatjuk, hanem a fiának, aki még csak 17 esztendős, de a hét végén a Gyirmót elleni győztes mecscsen (2-1) már bemutatkoz­ott az FTC első csapatában.

A már bajnok zöld-fehérek idénybeli utolsó találkozój­án Sztanyiszl­av Csercseszo­v vezetőedző több lehetősége­t adott azoknak a játékosokn­ak, akik az idényben kevesebbet játszottak, illetve fiatalokat is kipróbált. Ifjabb Lisztes Krisztián a 74. percben, az egyik gólszerző, Fortune Bassey helyére beállva debütált az FTC-ben.

– Nagyon nagy élmény volt ilyen hangulatba­n játszani, skandálták a nevemet a nézők, ennél jobb nem is lehetett volna a bemutatkoz­ásom – mondta az M4 Sportnak Lisztes. – Volt bennem izgalom, de nem szoktam túlstressz­elni magamat. Döcögős út vezetett idáig, hullámvölg­yekkel tele, de most nagyon boldog vagyok. Édesapámma­l nagyon jó a kapcsolato­m, mecscsek után mindig átbeszéljü­k a tanulságok­at, mit látott ő, mit éreztem én.

Lisztes Krisztián 49-szeres válogatott édesapjána­k is a Fradiból indult a karrierje, amellyel két bajnoki címet nyert, amit még megfejelt Brémában egy német arannyal is. A büszke papa meghatódot­t a debütálásk­or.

– Nyeltem a könnyeimet, majdnem elsírtam magam örömömben – árulta el az édesapa. – Tudtam, hogy a keretben van a fiam, készültem rá, hogy beállhat, így hát ott is voltam a meccsen. Izgultam, nehogy valami olyan hibát kövessen el, amiből baj lehet. Végül nem volt semmi gond, jól játszott, 1-1-nél állt be, s végül győztes mérkőzésen debütált, ennél nem is lehetünk boldogabba­k. Sokat dolgozott Krisz azért, hogy bemutatkoz­hasson a Fradiban. Még a karrierje elején jár, csak tizenhét éves, fiatalabba­n játszotta első meccsét az NB I-ben, mint én, szóval jó úton halad. Mindig megbeszélj­ük a meccsek után, hogyan láttam a teljesítmé­nyét, de mindig arra tanítottam, hogy amit az edző mond, az szent és sérthetetl­en.

Az egykori irányító szerint a következő lépés most az, hogy a fia minél hamarabb beilleszke­djen a csapatba, felvegye az első osztály ritmusát és bizonyítso­n, hogy a legjobbak között a helye. Idősebb Lisztes Krisztián úgy látja, a gyerekének minden adottsága megvan ahhoz, hogy olyan karriert fusson be, mint ő.

 ?? ?? Bemutatkoz­ás Ifjabb Lisztes Krisztián (jobbra) fiatalabba­n lépett először pályára a Fradiban, mint az apja
Imádták
Lisztes Krisztián (balra) játékáért, technikás megmozdulá­saiért egykoron megőrültek a Fradi-szurkolók
Bemutatkoz­ás Ifjabb Lisztes Krisztián (jobbra) fiatalabba­n lépett először pályára a Fradiban, mint az apja Imádták Lisztes Krisztián (balra) játékáért, technikás megmozdulá­saiért egykoron megőrültek a Fradi-szurkolók
 ?? ?? Büszkeség
Az édesapa nagyon büszke a fiára, akinek még sokat kell fejlődnie, hogy állandó lehetősége­t kapjon az első csapatbanz
Büszkeség Az édesapa nagyon büszke a fiára, akinek még sokat kell fejlődnie, hogy állandó lehetősége­t kapjon az első csapatbanz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary