Blikk

Már a teheneket gyűjti Vonn

 Testvéreir­ől és nagyszülei­ről nevezte el az Ausztriába­n tartott jószágokat

-

KIRCHBERG — Az alpesi síelés koronázatl­an királynőjé­ről, a 2019-ben visszavonu­lt amerikai Lindsey Vonnról talán kevesen tudják, hogy mekkora állatbarát. Jelenleg is van három kutyusa, akik mindenhová követik, ám ami ennél jóval meglepőbb, hogy van egy egész tehéncsord­ája Ausztriába­n.

A világ legeredmén­yesebb alpesi sízője, az olimpiai bajnok, kétszeres világbajno­k, 20 Világkupa-kristálygö­mbbel rendelkező Vonn 2005-ben nyerte az első tehenét. A francia Alpokban, Val d’Isere-ben, ami egy sajtfarm közepén található, megnyerte a lesiklást, és egy helyi termelő egy Tarine fajtájú fejős tehenet ajánlott számára. Mindezt jelképes nyereményn­ek szánták, gondolták, hogy a fotók elkészítés­e és a tömeg szétoszlás­a után Vonn lemond az állatról, és inkább elfogadja a cserébe felajánlot­t 5000 dolláros (1,8 millió forintos) csekket. A csinos, szőke sportoló azonban ragaszkodo­tt ahhoz, hogy megtartja a díjat.

– Ez a tehén, amely ráadásul vemhes volt, igazából 20 ezer dollárt ért, és nem akarták nekem adni. Csakhogy az ausztriai Kirchbergb­en, ahol sokszor edzettünk és éltünk az amerikai csapattal a felkészülé­s során, volt egy srác, aki a síiskolát vezette és állatokat

Vonn olimpiát és két világbajno­ki címet szerzett. A szexi sztár 2019ben hagyta abba a versenysze­rű síelést tartott. Felhívta Patrick Rimlt, az alpesi síigazgató­t, hogy vigyék el a megnyert tehenemet hozzá. Mivel olimpiai év volt, az állatot Olympe-nek neveztem el – mesélte Vonn, aki a tehéntől született első bociját Sunnynak, majd a másodikat húga után Karinnak hívta. Sunnynak is született két utódja, akiknek a világhírű síző a nagyszülei után a Don és Shirley nevet adta.

A háziállat-állomány azonban még tovább bővült. 2009ben világbajno­ki címet szerzett a még most is csak 37 éves amerikai sztár Val d’Isere-ben,

 ?? ?? ÁLLATI
ÁLLATI
 ?? ?? Címek
Címek
 ?? ?? Állati Vonn-nak már egész állatfarmj­a van, összesen hét tehenet tart
Állati Vonn-nak már egész állatfarmj­a van, összesen hét tehenet tart

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary