Blikk

Elmaradt unoka miatt perlik fiukat a szülők

► Mélységese­n csalódott az indiai házaspár, hogy hat éve hiába vár unokára

-

HARIDVÁR — Visszakéri a babaruhát fiától egy nyugdíjas indiai házaspár. Pontosabba­n: Sajneev és Sadhana Prasad vissza akarja kapni azt az összeget, amelyet fiára költött. Az indiai szülőknek Shrey Sagar töketlenke­déséből lett elegük, a fiú ugyanis már hat éve házas, és még mindig nem produkált utódot. Sajneev és Sadhana ügyvédhez fordult, hogy bíróságon követelje vissza saját fiától a nevelésére fordított összeget, amit 115 millió forintra taksálnak, és további 115 milliót az egyéb kiadásaiké­rt és a „lelki gyötrelemé­rt”, amelyet az unokára való hiábavaló várakozás okozott.

– Pompás esküvőt szerveztün­k a fiunknak és arájának, Shubhangin­ak, az összes megtakarít­ásunk ráment a lagzira és arra, hogy befizettük az ifjú párt egy thaiföldi nászútra. Mindezt nem bántuk volna, kárpótolt minket a gondolat, hogy hamarosan boldoggá tesz minket egy kis unoka, de azóta is hiába várunk – panaszolta a The National Worldnek a 61 éves apa és 57 éves anya, akik egy 27 millió forint értékű Audit is ajándékozt­ak a párnak nászajándé­kként.

A pilóta fiú – akinek amerikai kiképzését is a szülők állták – már nem is él együtt feleségéve­l, mindketten dolgoznak, nincs idejük egymásra, így remény sincs arra, hogy a közeljövőb­en összehozzá­k az áhított unokát.

– Eltemettük az álmainkat azért, hogy felneveljü­k Shrey Sagart – mondta Sajneev. – Minden szülő álma, hogy nagyszülő legyen, évek óta vártuk, hogy ez beteljesül­jön. Próbáltuk meggyőzni a fiunkat és a feleségét, de nem hallgattak ránk. Megszakad a szívünk, hogy unoka nélkül fogunk meghalni.

Bírósági beadványuk­ban azt is érvként hozta fel a házaspár, hogy a házuk felépítésé­hez hitelt kellett felvenniük, és komoly anyagi nehézségek­kel küzdenek, magányuk pedig lelki terhet jelent számukra. A haridvári kerületi bíróság technikail­ag „családon belüli erőszaknak” minősített­e az ügyet, amelyet május 17-én kezdenek tárgyalni.

Indiában hagyományo­san erős a közös családi kötelékek rendszere, gyakran több generáció, nagyszülők, unokatestv­érek, nagynénik és nagybácsik élnek egy háztartásb­an. Az utóbbi években azonban tendencia lett, hogy a fiatal párok elköltözne­k a szüleiktől, a feleségek pedig – mint ebben az esetben is – inkább a munkát választják a gyermekvál­lalás helyett.

 ?? ?? Költségek A szülők minden megtakarít­ott pénzüket a fényes esküvőre költötték, ezért most
nélkülözni­ük kell
Költségek A szülők minden megtakarít­ott pénzüket a fényes esküvőre költötték, ezért most nélkülözni­ük kell
 ?? ?? Kilátások
Sajneev és Sadhana lelki kínokat él át, amiért unoka nélkül kell leélnie hátralevő életét
Kilátások Sajneev és Sadhana lelki kínokat él át, amiért unoka nélkül kell leélnie hátralevő életét

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary