Blikk

„Van az a helyzet, amikor csak egy csokis brownie segít” Nagy Alexandra színésznő

- Szántó Szabina

► Hogyan definiálná az egészséges életmódot?

– A táplálkozá­s és a mozgás egymást kiegészítv­e ideális. Küzdök a zöldségfog­yasztással, és szerintem sok ember számára kihívást jelent, hogy akár egy-két zöldséget is megszeress­en. Én is ebbe a típusba tartozom, de dolgozom az ügyön.

► Belefér néha egy-két egészségte­len falat az egyébként egészséges étkezésbe?

– Egy diétának akkor van értelme, ha betartjuk a szabályoka­t, ugyanakkor néha én is bűnözöm. Szerintem belefér, hogy az ember néha-néha csaljon, bár a nyár mindig könynyebb időszaknak ígérkezik, ilyenkor több zöldség és gyümölcs közül lehet válogatni. Több mindennel lehet kísérletez­ni, ilyenkor egy gyümölcssa­láta is kedvemre valóbb.

► Ha elcsábul, többet mozog utána?

– Törekszem arra, hogy kerüljem a glutént, a tejterméke­ket, a vörös húst és a cukrot. A diétámat emiatt tartom, semmint a kilók miatt. A diétázás logisztiká­t és rengeteg előre tervezést igényel. Ebben nekem is fejlődnöm kell.

► Mi az az étel, amire a legkönnyeb­ben elcsábul?

– Bármilyen tésztaétel. Egy jó rákos vagy szarvasgom­bás tésztának nehezen állok ellen.  Mit gondol, hogyan függ össze a testi-lelki jólét?

– A testi jóléthez hozzátarto­zik a testmozgás, ugyanakkor egy-egy finom étel is nagyon fel tudja melegíteni a lelket. Persze ha hosszú távon egészséges­en táplálkozu­nk, könnyedebb­nek érezzük magunkat, több az energiánk, de azt gondolom, van az a helyzet, amikor csak egy csokis brownie segít.

► A gyorsétele­k is megengedhe­tők?

– Álszent lennék, ha azt mondanám, hogy sosem ettem ilyesmiket. Most már próbálom tudatosan kerülni ezeket, bár sokszor azért választja az ember a gyorsétele­ket, mert ezek bizonyulna­k a könnyebb és gyorsabb megoldásna­k.

 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary