Blikk

Márki-Zay Péter egyedül maradt?

-

HÓDMEZŐVÁS­ÁRHELY — Márki-Zay Péter jelenlegi hódmezővás­árhelyi polgármest­ernek, az ellenzéki összefogás volt minisztere­lnök-jelöltjéne­k a korábbi szövetsége­sei meg- lehetős fenntartá- sokkal közelítene­k az általa bejelentet­t új párt létrejötté­hez, és kivárnak.

– Egyelőre senki sem keresett, hogy lépjek be az új pártba – így válaszolt az ATV megkeresés­ére az Új Világ Néppártot vezető Pálinkás József, akivel eredetileg is tervezte Márki-Zay Péter, hogy közösen indítják el a formációt. Pálinkás azt is hozzátette, nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne.

Gémesi György, az Új Kezdet párt alapítója – aki egyben Gödöllő polgármest­ere is – néhány nappal ezelőtt a Klubrádión­ak azt nyilatkozt­a, nem gondolkodi­k pártalapít­áson: Gödöllő vezetése, illetve a Magyar Önkormányz­atok Szövetségé­nek

elnöki feladatai elegendőek számára.

Pálinkás József és Gémesi György nyilatkoza­ta azért is érdekes, mert Márki-Zay Péter tavaly novemberbe­n még egy interjúban arról beszélt, hogy egy konzervatí­v párt építése már gőzerővel halad. Azt is fejtegette, hogy ez az alakulat a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt és a Gémesi György által alapított Új Kezdet fúziójából jönne létre.

Király Júlia, az MNB korábbi alelnöke, aki a kampányban Márki-Zay szakértője volt monetáris ügyekben, ugyancsak azt mondta, nem csatlakozi­k az új párthoz.

Korábban Hadházy Ákos független országgyűl­ési képviselő fejtette ki, hogy nem lesz az új párt tagja, a napokban pedig Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarorsz­ága ügyvezető alelnöke jelezte, hogy más irányban gondolkodi­k.

 ?? ?? Bajban Márki-Zay Péternek az alakuló pártjába nem akarnak belépni a szövetsége­sei
Bajban Márki-Zay Péternek az alakuló pártjába nem akarnak belépni a szövetsége­sei

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary