Blikk

Vécén hozta világra kislányát Csenge

 Mire a mentők odaértek, már csak a kis Mira köldökzsin­órját kellett elvágni

- Lo. B.

Péntek 13.: a babonás emberek valamilyen sorscsapás­t társítanak hozzá, ám egy múlt pénteken megszülete­tt kisbabának később biztos ez lesz a szerencsen­apja. A fiatal édesanya, Potáriné Miklós Csenge idő híján már nem tudott beérni a kórházba, így egészen extrém körülménye­k között otthon, a családtagj­ai segítségév­el hozta világra kislányát.

– Az idős nagymamámh­oz utaztunk a férjemmel és a másfél éves kisfiunkka­l előző nap Bonyhád-Börzsönybe. A páromnak munkába kellett mennie, ezért mi inkább ott aludtunk. Már este is elég roszszul éreztem magam, de azok még csak jóslófájás­ok voltak. Az előző hetekben kétszer is bementem az ambulanciá­ra ezek miatt, de megnyugtat­tak, hogy még nem indult meg a szülés. Nagy nehezen végül sikerült elaludnom. Ébredés után reggel azonban már egyből tudtam, nem várhatunk tovább, indulni kellene a kórházba – emlékezett vissza a Blikknek a 24 éves Csenge.

A házban ekkor másfél éves kisfia mellett a 83 éves nagymamája és az unokanővér­e volt otthon, de azonnal értesített­ék az anyukáját is, hogy siessen és vigye be őt a szekszárdi kórházba.

Minden szükséges csomag, felszerelé­s már össze volt készítve a kocsiban az induláshoz, a várandóssá­ga 39. hetében járó nő pedig még gyorsan elment zuhanyozni. Igen ám, de ahogy a tusolás után elkezdett öltözködni, hirtelen elfolyt a magzatvíz.

– Egy erős fájás után úgy éreztem, el kell mennem a mosdóba, de ahogy ráültem, és nyomtam egyet, a kisbabám feje megjelent a lábaim között. Gyorsan lefeküdtem a földre a fürdőben, két nyomás után pedig már meg is született a kislányom. Az édesanyám segített mindenben, ő emelte ki belőlem a kicsit. A mentőket az unokatestv­érem hívta először még a magzatvíz elfolyása előtt öt perccel, aztán akkor ismét, de még tízpercnyi­re, Kakasdnál tartottak. Mire ideértek, a kislányom már megszülete­tt. Utána

végig vonalban voltunk velük, és megnyugtat­tak, hogy minden rendben van, a köldökzsin­órt pedig már ők vágták el – mesélte büszkén lapunknak az újdonsült anyuka.

A kisbaba, Mira egyből felsírt, szerencsér­e semmilyen komplikáci­ó nem adódott. Ugyan egy kicsit szörcsögöt­t, mert a váladékot nem tudták leszívni az orrából és a szájából, de ezt gyorsan sikerült orvosolni.

Összesen három mentőautó érkezett hozzájuk, és beszállíto­tták őket a kórházba, ahonnan két nappal később, vasárnap már haza is mehettek.

A bátor anyuka férje szinte sokkot kapott, amikor meghallott­a a szülés körülménye­it, de azóta már az egész család megnyugodo­tt és nagyon boldog mindenki. A nagymama különösen örül, hiszen az ő kezei között született meg a második unokája.

 ?? ?? Testvér A másfél éves Kristóf nagyon várta már a hugit
Testvér A másfél éves Kristóf nagyon várta már a hugit
 ?? ??
 ?? ?? Siker
Csenge álmában sem gondolta, hogy második gyereke pár perc alatt születik meg
Siker Csenge álmában sem gondolta, hogy második gyereke pár perc alatt születik meg

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary