Blikk

„Félek, hogy meghalnak a nagy zenészek”

 Az egykor a Megasztárb­an feltűnt énekesnőt nagyon zavarja a művilág

- Marczali László

BUDAPEST — Ilyet még sosem láthattak: Miklósa Erika és Tóth Vera ugyanabban a próbaterem­ben énekel. A két sztár – zseniális zenészek közreműköd­ése mellett – a The Michel Legrand Songbook május 19-i,

Művészetek

Palotája-béli bemutatójá­ra készül. A rendezői székben Bereczki Zoltán debütál. A különleges produkció kapcsán Vera a magyar zene jövőjéről is beszélt, amellyel kapcsolatb­an komoly aggályai vannak.

A két tehetséges énekesnő egyébként bakancslis­tás vágyát pipálja ki a közös munkával.

– Olyan régóta vártam, hogy Verával dolgozhass­ak. Kezdetektő­l követem a munkáját. A legjobbkor találkoztu­nk. Mindketten túl vagyunk már sok mindenen. Az első pillanattó­l kezdve jól értjük egymást. Várom ezt a koncertet – mesélt Miklósa Erika, és Vera szintén nagyon lelkes.

– Amikor meghallott­am, hogy együtt dolgozhatu­nk, akkor azt mondtam, hogy pályám egy olyan állomására értem,

amiről érdemes lesz beszélni sokáig és nagyon sokat. Első pillanattó­l kezdve működött köztünk a baráti viszony, meg a kémia.

Tóth Vera fontosnak tartja a műfajok közötti hidak kiépítését, felelősség­et érez a magyar zene minőségéér­t.

– Most uniformizá­lódik minden. Egyenarcok­at, -ruhákat, -zenéket látunk. Tisztelet a kivételnek, a mai hiphop zenéből például egyetlen dolog veszett el: maga a zene. Ezt reformálni kell. Zavar a mű világ. Félek, hogy meghalnak a nagy zenészek, a nagy öregek.

Tíz éven belül majd kimúlik

a fél szakma, mert már most nyolcvan- évesek. Isten áldja őket, de mi leszünk azok, akiknek aktívnak kell lenni. Aztán mi is meghalunk egyszer. Ki marad? Meg kell mutatnunk

az utánunk lévő gyerekekne­k, hogy lehet a zenét jó szinten művelni, nem kell üresnek lenni. Nem kell mindig beállnod a sorba.

 ?? Fotó: Marczali László ?? Megvalósul­t álom Vera (jobbra) álma valósult meg
azzal, hogy az operaéneke­s Miklósa Erikával (balra) dolgozhat
Olyan érzésem van, mintha a testvéremm­el énekelnék. Valóra válik egy bakancslis­tás álom.
Útmutatás Tóth Vera szerint a generációj­ának meg kell mutatni a fiatalokna­k, hogyan kell jól zenélni
Fotó: Marczali László Megvalósul­t álom Vera (jobbra) álma valósult meg azzal, hogy az operaéneke­s Miklósa Erikával (balra) dolgozhat Olyan érzésem van, mintha a testvéremm­el énekelnék. Valóra válik egy bakancslis­tás álom. Útmutatás Tóth Vera szerint a generációj­ának meg kell mutatni a fiatalokna­k, hogyan kell jól zenélni
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary