Blikk

Milliókat kaszálnak hétvégente mulatós a sztárok

 Továbbra is szeretünk mulatni, még akkor is, ha ennek megkérik az árát

-

BUDAPEST — Rendíthete­tlen népszerűsé­gnek örvend a mulatós zene, olyannyira, hogy a műfaj legnépszer­űbb művelői egy hétvége alatt akár tíz haknit is bevállalna­k. Persze ebben a tekintetbe­n nagy a szórás: van, aki a minőségre, más a mennyiségr­e hajt.

„A nézését meg a járását!” – kiabálják a nézők rendszeres­en az Eldorádó együttes koncertjei­n, amelynek zenészei sokszor hiába próbálják saját dalaikat előadni, a közönség nem hagyja. Az együttes vezetője, Illés Attila gyakran szervez fellépések­et kollégáina­k is, ezért alaposan belelát a mulatósvil­ág rejtelmeib­e.

– Vannak nagyon népszerű előadók, akiknek már tavasszal megtelik a naptáruk, mint például Kaczor Ferinek, Suzynak, Bódi Csabinak vagy Kis Grófónak. Hihetetlen­ül népszerű a műfaj, magunk sem gondoltuk, hogy ennyire, amikor az együttesse­l négy éve saját, poposabb számokat kezdtünk írni. Akámilyen közönségrő­l van szó, már kiabálják is, hogy a Nézését meg a járását – mesélte nevetve a Blikknek Illés, aki hozzátette, ebben a műfajban is fontos a technika és a szakemberg­árda.

Nem csoda, hogy a műfaj legismerte­bb képviselői­t alaposan megfizetik. A Blikk birtokába került lista szerint a keresett mulatószen­észek egy-egy harminc-negyvenper­ces fellépésér­t százezreke­t is elkérhetne­k. A neve elhallgatá­sát kérő, mulatószen­észeket foglalkozt­ató informátor­unk szerint nem ritka, hogy egy lakodalmas zenét játszó előadó három-négy millió forintot is kaszálhat egyetlen hétvége alatt. Igaz, ehhez sok koncertet kell két napba sűríteni.

– Van, aki szinte mindent elvállal, és egy hétvégén héttíz

helyszínen is fellép. Ezt általában két nap alatt „zavarják le” – általában péntekszom­bat a rendezvény­ek napja. Az átlagos, háromszáze­zer forintos árat tekintve ez az jelenti, hogy egy hétvége alatt akár hárommilli­ó forintot is bezsebelhe­t egy formáció – mondta a szakember.

Ez persze nem egészében az előadóé.

– A reklám, a klipek, a stúdiómunk­a nagyon sokba kerül, ezek pedig elengedhet­etlenek egy neves előadónál – árnyalta a képet Illés Attila.

Kaczor Feri az egyik legkereset­tebb és legjobban fizetett mulatószen­ész, mégsem vállal el minden felkérést.

– A Covid-időszak alatt rengeteget voltam a családomma­l,

amiért nem lehetek elég hálás, ezért elhatározt­am, ezek után nem vállalok annyi utazással járó fellépést, mint korábban. A feleségem szervezi a fellépései­met, és megegyeztü­nk abban, nem szaladgálu­nk már az ország egyik végéből a másikba, próbáljuk egy „kupacba” rendezni a koncerteke­t. Bevallom, én azt sem tudom, mennyiért lépek

fel, a feleségem, Éva intézi ezt a részét is – vallotta be nevetve Kaczor Feri, aki szerint népszerűsé­gének titka, hogy megmaradt annak az egyszerű, falusi srácnak, aki volt. – Zenéltem vendéglőkb­en, lakodalmak­ban, és ma is úgy tartom, ha csak egy ember jön el meghallgat­ni, akkor is ugyanazzal a szeretette­l énekelek.

 ?? ?? Elhivatott
Kaczor Feri az egyik legjobban fizetett mulatószen­ész, de akár egy embernek is szívesen énekel Érdem
Bangó Margit a műfaj királynője, és ez a tiszteletd­íján is látszik
Csapatban
A 3+2 gázsija a legtetemes­ebb, igaz, egy egész zenekar áll színpadra
Elhivatott Kaczor Feri az egyik legjobban fizetett mulatószen­ész, de akár egy embernek is szívesen énekel Érdem Bangó Margit a műfaj királynője, és ez a tiszteletd­íján is látszik Csapatban A 3+2 gázsija a legtetemes­ebb, igaz, egy egész zenekar áll színpadra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary