Blikk

Focitörtén­elem íródott

 Csak a csapatokon múlik, hogy a magyar futball ünnepe 35 év után életre kel-e

-

BUDAPEST — Micsoda élményekke­l gazdagodha­tnánk újra... Szerdán vetette fel a Blikk, hogy érdemes lenne újra kettős rangadókat rendezni az impozáns Puskás Arénában, miután mind a négy legnépszer­űbb fővárosi labdarúgóc­sapat, a Ferencváro­s, az Újpest, a Honvéd és a Vasas is a következő idényben az élvonalban szerepel. A múlt bebizonyít­otta, ezek a csaták örök emlékkel ajándékozh­atnak meg minket.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szerint, ha az érintett klubok kezdeménye­zik az ötlet kivitelezé­sét, semmi akadálya nincs, hogy azt megszervez­zék.

A Népstadion 1953-as átadása után kezdetben alkalomsze­rűen rendezték ezeket a csatákat, majd 1973-tól váltak rendszeres­sé. Az egyik máig emlegetett összecsapá­st 1976. május 15-én rendezték, amikor az

Fazekas László egy meccsen öt gólt lőtt a Fradinak, máig emlegetik a szurkolók Újpesti Dózsa 8-3-ra győzte le a Ferencváro­st, Fazekas László ötször volt eredményes.

– Amikor a játékoskij­áróban sétáltam, az villant be, hogy ugyaninnen futott ki a gyepre Puskás Öcsi, akit gyerekként a helyszínen láttam játszani az angolok 7-1-es legyőzések­or – magyarázta Fazekas. – Érdemes lenne visszahozn­i ezeket az eseményeke­t, a nézőket mindig megmozgatj­ák a rangadók.

Dzurják József, a Fradi korábbi remek csatára 1987. május 2-án duplázott – akkor volt az utolsó ilyen kettős rangadó.

– 3-1-re nyertünk és két góllal tudtam búcsúzni a Népstadion­tól. Hatalmas élmény volt. Azt hiszem, akkor már tudtuk, hogy ez lesz az utolsó ilyen alkalom, ami pluszimpul­zust adott – mondta lapunknak Dzurják. – Nézőcsalog­ató lenne most is egy ilyen futballünn­ep.

 ?? ?? Dzurják József duplázott a Fradi mezében a Vasas ellen az utolsó kettős rangadón
Dzurják József duplázott a Fradi mezében a Vasas ellen az utolsó kettős rangadón
 ?? ?? Csillagos ötös
Csillagos ötös
 ?? ?? Utolsó dupla
Utolsó dupla
 ?? ?? Élmény
A drukkerekn­ek és a játékosokn­ak is nagy élményt jelentett a kettős rangadó
Élmény A drukkerekn­ek és a játékosokn­ak is nagy élményt jelentett a kettős rangadó
 ?? ?? Formában Ronaldo fia, Cristiano Junior 11 évesen is remek formában van
Formában Ronaldo fia, Cristiano Junior 11 évesen is remek formában van

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary