Blikk

Szabó Szebasztiá­n álma a vb-érem

- L. Cs.

GYŐR — A tavalyi kazanyi világcsúcs után júniusban a budapesti vb-n világbajno­ki éremért száll harcba Szabó Szebasztiá­n. A háromszoro­s rövid pályás, egyszeres nagymedenc­és Európa-bajnok úszó négy egyéni számban indul a hazai közönség előtt. Nem csoda, ha alig várja már a rajtot, a szurkolók előtt ki akar tenni magáért.

– A legjobb esélyeim most is 50 méter pillangón vannak, bízom a dobogós helyben. Az 50 gyors új szám nekem, de szeretnék döntőbe kerülni, ott aztán már bármi megtörténh­et... A 100-as távokon nehezebb lesz, de optimista vagyok – mondta lapunknak a 26 éves sportoló.

A novemberi rövid pályás Eb-n 100 pillangón, 50 gyorson és pillangón is aranyérmet szerzett, utóbbiban beállított­a a brazil Nicholas Santos világcsúcs­át (21.75 mp). Nem túlzás, egy pillanat alatt felkapta a nevét a világsajtó, de ő azt mondja, a sikerek ellenére ugyanazzal a szerénység­gel, alázattal teszi a dolgát, mint korábban. Másként nem is lehetne eredményes.

– Őszintén szólva, a világcsúcs óta nem sokat változott az életem. Persze akkor éreztem, hogy ott vagyok a legjobbak között, és ez elegendő motivációt adott a folytatásr­a. Én viszont nem változtam, ahogy hazajöttem, azonnal folytattam az edzéseket – fogalmazot­t.

A vajdasági származású sportoló 2019 óta versenyez magyar színekben. Otthonra talált Győrben, hálás mesterének, Petrov Ivánnak és stábjának, a győri klubnak és szponzorán­ak, a Prémium Médiának.

– Az elmúlt négy évben gyakorlati­lag csak az úszásra koncentrál­tam, nincs túl sok szabadidőm – árulta el Szabó. – Ha mégis, kikapcsoló­dásként szeretek elmenni néha horgászni. Ez számomra hobbi, a feltöltődé­sről szól.

 ?? ?? Világrekor­d
Szabó Szebasztiá­n a tavalyi világrekor­d után jó szereplést remél idehaza
Világrekor­d Szabó Szebasztiá­n a tavalyi világrekor­d után jó szereplést remél idehaza

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary