Blikk

Piros és Jani: közel a főtábla

 A látása nem került veszélybe, de nem folytathat­ta az olasz körverseny­t

-

JESI — Történelmi győzelem és balszerenc­sés sérülés a Giro d’Italia 10. szakaszán! Balesettel ért véget az olasz országúti kerékpáros-körverseny keddi etapja, ám nem a pályán, hanem már a pódiumon járt pórul a szakaszgyő­ztes Biniam Girmay. Az eritreai kerekes fantasztik­us hajrával első feketeafri­kai bringáskén­t tudott szakaszt nyerni a Girón, ám

Peák barnabás csapattárs­a a keddi 196 km-es távon végig a mezőnnyel tartott, amely megakadály­ozott pár szökést, hogy a végén sprintbefu­tó döntsön Jesiben az eritreai és a holland Mathieu van der Poel között. Ketten csatáztak a visegrádi győzelemér­t is, most Girmay visszavágo­tt a hollandnak, és elsőként ért célba.

De nem sokáig örülhetett, és bár a dobogón talán könynyezet­t is, de nem az örömtől. a bal szemével, amelynek bevérzett az elülső kamrája. Az ilyen sérülés magát a látást nem fenyegeti, de fontos, hogy folyamatos­an ellenőrizz­ük – magyarázta Piet Daneels csapatorvo­s.

Girmay egy videóinter­júban már kötés nélkül üzent.

– Nem állok rajthoz, mert a szememnek még pihenésre van szüksége. Ez egy borzalmas pillanat volt, szomorú voltam a pezsgős baleset miatt, de amikor visszatért­em a szállodába, a srácok ünneplése azért feldobott – mondta Girmay egy videóban, amelyet csapata a Twitteren osztott meg.

A Giro szerdai, Santarcang­elo di Romagna és Reggio Emilia közötti szakasza lapzárta után ért véget, már a peches Girmay nélkül.

PÁRIZS — A francia nemzetközi teniszbajn­okság, a Roland Garros férfiselej­tezőjének második fordulójáb­an Piros Zsombor két szoros szettben, 6:4, 6:4-re legyőzte a fehérorosz Jegor Geraszimov­ot. Ezzel a világrangl­ista 189. helyén álló magyar egy győzelemre került a Grand Slam-torna főtábláját­ól.

– Nagyon örülök, hogy két szettben le tudtam zárni a meccset – mondta Piros Zsombor.

A nőknél Jani Réka is megnyerte második mérkőzését a párizsi selejtezőb­en, az ausztrál Jaimee Fourlist 6:7, 7:5, 6:3ra verte, és ezzel őt is egy győzelem választja el a főtáblától.

 ?? ?? egy meggondola­tlan mozdulatta­l a dobogón szó szerint kilőtte magát a további küzdelmekb­ől.
egy meggondola­tlan mozdulatta­l a dobogón szó szerint kilőtte magát a további küzdelmekb­ől.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary