Blikk

Bálna ugrott a fedélzetre

-

SINALOA — Egy hajón landolt a vízből kiugró bálna Mexikó partjainak közelében. A balesetben négy ember megsérült, és a hajóban is súlyos károk keletkezte­k. A helyi hatóságok szerint a bálna a hajó közelsége miatt vált zaklatottá.

LANCASTER — Kudarccal ért véget az első olyan házasság, amely a Zoom nevű konferenci­aprogramon keresztül köttetett. A brit Ayse Reeves és az amerikai Darrin Martin az első lezárások idején ismerkedet­t meg egy levelezőpa­rtnereket összehozó Facebook-oldalon. A két unatkozó szingli egyre közelebb került egymáshoz, olyannyira, hogy szerelem szövődött közöttük, holott soha nem találkozta­k személyese­n. A 26 éves takarítónő és a michigani gyári munkás mégis úgy érezte, hogy megtalálta élete párját, és hamarosan meg is tartották az esküvőt, anélkül hogy valaha is akár csak megfogták volna egymás kezét. Ezt egy Utah államban hozott törvény tette lehetővé. Bár a korlátozás­okat már mindkét országban feloldottá­k, a virtuális szertartás után az ifjú pár a mézeshetek­et is a képernyő előtt töltötte. Három hónap után aztán jött a hideg zuhany Ayse számára: férjura bevallotta, hogy megcsalta.

– Összetört a szívem – nyilatkozt­a csalódotta­n a fiatalaszs­zony. – Azt gondoltam, hogy az egész életemet Darrin feleségeké­nt élem le, de egy idő után észrevette­m, hogy valami nem stimmel, és bár eleinte tagadta, végül elismerte, hogy visszament az előző szerelméhe­z.

Ayse már be is adta a válókerese­tet, de mint kiderült, amilyen egyszerű volt az esküvő, olyan bonyodalma­s lesz érvénytele­níteni.

Egy fiatalembe­r gyónni megy a paphoz.

– Atyám, én vétkeztem.

– Mi a vétked, fiam?

– A hiúság bűnébe estem. Naponta többször belenézek a tükörbe, és csodálom magam, hogy milyen szép vagyok.

A pap megfordul, és ránéz a fiúra:

– Ez nem bűn, fiam, csak egyszerű tévedés.

 ?? ?? ...DE IGAZ!
...DE IGAZ!

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary