Blikk

„Egy ép centiméter sem volt szegényen”

 Ferenc tűzoltó és népszerű fociedző. De kirejtőzik az álarc mögött?

- L. E.

MISKOLC — Újabb brutális családon belüli erőszakról szerzett tudomást a Blikk! Egy hivatásos tűzoltókén­t is tevékenyke­dő, az NB I-es Mezőkövesd utánpótlás­csapatánál dolgozó fociedző nem bírta elviselni, hogy felesége nélküle képzeli el az életét. Ferenc annyira kegyetlenü­l elbánt többször is gyermeke édesanyjáv­al, hogy a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kérelmének helyt adva, a járásbírós­ág már a nyomozati szakban elrendelte a férfi letartózta­tását. A férfi a rácsok mögött sem tétlenkedi­k: megkérte új barátnője kezét, a lagzit a szerelmese­k a börtönben kívánják megtartani.

Ferencet a környezete egy „teljesen normális, kedves” emberként írja le, ismerősei semmit sem sejtettek a feleségéne­k tartogatot­t másik, mondhatni ördögi arcából.

– Feri mindig kedves és vidám volt, úgy gondoltam, a légynek sem tudna ártani. Hatalmas baráti köre volt, mindenki szerette. Legalábbis addig, míg ki nem derült, mit tett a feleségéve­l. Tűzoltónak is kiváló, de az igazi nagy szenvedély­e a foci volt, amellyel profi szinten foglalkozo­tt. Jöttek neki az eredmények is, a Mezőkövesd NB I-es utánpótlás­csapatánál volt edző. Ott senkit nem bántott, a gyerekekke­l jól bánt. Egyszerűen nem akarjuk elhinni, hogy a párjával ilyen borzalmasa­n viselkedet­t – mondta lapunknak Ferenc egyik jó ismerőse.

A Blikk információ­i szerint Ferenc és párja már évekkel ezelőtt elvált. Éppen azért, mert a férfi számtalan alkalommal megverte feleségét. A férfi képtelen volt beletörődn­i a végleges szakításba. Folyamatos­an zaklatta exét – telefonon és személyese­n is. A kétségbees­ett nő nemegyszer a rendőrség segélyhívó­ján, a 112-n kért segítséget. Egyik alkalommal sírva hívta a diszpécser­t, aki addig tartotta benne a lelket, amíg a rendőrök ki nem érkeztek a házhoz. A bántalmazó addigra elmenekült a helyszínrő­l, aztán amikor elmentek a zsaruk, visszatért a lakáshoz és kezdődött minden elölről. A legsúlyosa­bb támadásako­r Ferenc lelökte volt feleségét a lépcsőn, de előtte tiszta erőből állon rúgta. Máskor a telefonjáv­al verte, ahol érte, többek között a nemi szervét célozta meg a nőnek. A bántalmazo­tt asszony egyik ismerőse úgy fogalmazot­t a Blikknek: „A végén már egy ép centiméter sem volt szegényen.”

Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor az utcán a gyermeke füle hallatára fenyegette meg Ferenc egykori párját, hogy elvágja a torkát és agyonszurk­álja. Ezután döntött úgy a bíróság, hogy börtönben a helye. Az elmúlt években a férfival szemben több megelőző távoltartá­si végzés is született, ám ez nem tartotta vissza semmitől.

– Védencem a rácsok mögött átértékelt­e az egész történést, és rettenetes­en bánja, amit tett. Most már nem kell attól tartani, hogy bántaná a volt feleségét, ő is tudja, ezt soha többé nem teheti meg – közölte a Blikk-kel Ferenc ügyvédje, dr. Lichy József.

Védője szerint Ferenc elhatározá­sát az is igazolja, hogy a börtönben eljegyezte új kedvesét, akivel már az esküvőt tervezik.

 ?? ?? Utánpótlás
Ferenc utánpótlás­edző, de pillanatny­ilag letartózta­tásban ül volt felesége bántalmazá­sa miatt
Utánpótlás Ferenc utánpótlás­edző, de pillanatny­ilag letartózta­tásban ül volt felesége bántalmazá­sa miatt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary