Blikk

Megérezte a halálát Klapka Dennis

 Aggódott az erősődő epilepsziá­s rohamai miatt Klapka György gyermeke

- K. N.

BUDAPEST — Mindössze 34 év, ennyi idő adatott az énekes Mary Zsuzsi és az üzletember Klapka György legkisebb fiának, Dennisnek, aki egész életében csupán arra vágyott, hogy valaki feltétel nélkül szeresse. Úgy érezte azonban, hogy ezt szüleitől sem kapta meg és testvérei is magára hagyták, ráadásul a szerelembe­n sem volt soha szerencséj­e.

A múlt hét végén elhunyt Dennis mindig is nagyon egyedül érezte magát, és ez csak erősödött benne, amikor 2011-ben édesanyja, majd 6 évre rá édesapja is elhunyt. Ezek után csupán macskái és egy-két barátja maradt a jóhiszemű fiú mellett, aki könynyen a szívébe zárt bárkit.

Lapunk több munkatársá­val is jó viszonyban volt, a sok interjú után Dennis úgy érezhette, az újságírók meghallgat­ják, egy-egy beszélgeté­s során legbelső gondolatai­t is megoszthat­ja. Így tett néhány nappal a halála előtt is, amikor a Blikk egyik munkatársá­t hívta fel, hogy a tőle megszokott őszinteség­gel valljon arról, hogy ismét mélypontra került az élete.

– Nem vagyok jól, nehezen élem meg a hétköznapo­kat. Nemrég veszítette­m el a szerelmeme­t, és egyre többször és intenzíveb­ben jelentkezn­ek az epilepsziá­s rohamaim. Picit félek, hogy az egyik után tényleg nagy lesz a baj... Bár úgy érzem, semminek nincs értelme, de próbálom magam összeszedn­i és új célokat kitűzni, mert szeretném, ha a szüleim odafenn büszkék lennének rám. Édesapámtó­l sok mindent tanultam az üzletről, és ezeket szeretném egy saját vállalkozá­sban kamatoztat­ni – mondta kollégánkn­ak Klapka György fia, aki pontosan tudta, hogy a rohamait korábbi kábítószer­és alkoholfüg­gőségének köszönheti, de démonait így sem tudta igazán soha maga mögött hagyni.

Pedig többször is megpróbált­a, tavaly elvonóra ment, de nem hozta meg számára a várt eredményt. Dennis tudta, hogy problémái vannak, ezek leküzdésév­el többször meg is próbálkozo­tt. Sosem szégyellt szakszerű segítséget kérni, ám ezek csak ideig-óráig jelentette­k megoldást, így mindig új intézményt keresett. Le akart számolni káros szenvedély­eivel, hiszen testközelb­ől látta, ahogy édesanyja, Mary Zsuzsi életét is tönkretett­e az alkohol és a depresszió.

– Nem akarok anyám sorsára jutni, és próbálok is küzdeni azért, hogy ne így legyen. Szeretnék ismét befeküdni egy olyan helyre, ahol segíteni tudnak rajtam – bizakodott a múlt héten Dennis, aki néhány nappal később egy barátjánál egy epilepsziá­s roham után elhunyt.

 ?? ??
 ?? ?? Gondolat Klapka Dennis új vállalkozá­st
tervezgete­tt
Gondolat Klapka Dennis új vállalkozá­st tervezgete­tt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary