Blikk

Készen áll a a bulira

 A biztonsági­ak mellett többtucatn­yi rendőr vigyáz majd a partizók épségére

- B. P.

BUDAPEST — A pandémia okozta három év kihagyás után újra birtokba veszik az Óbudai-szigetet a fesztiválo­zók, kezdődik a 28. Sziget Fesztivál. A szervezők mindent beleadtak, hogy a nehézségek ellenére a lehető legjobb élményt nyújtsák, ehhez pedig Kádár Tamás főszervező szerint a fellépők is partnerek voltak.

– Az elmúlt két és fél év történései miatt sokkal nehezebb volt összerakni ezt a fesztivált, de valahogy ennek a helyzetnek volt egy összekovác­soló ereje is, az előadókkal könynyebbe­n lehetett egyeztetni – árulta el a főszervező, aki számos adattal is szolgált az idei Szigettel kapcsolatb­an.

– A fesztivál hetvenhat hektáron zajlik és nyolcezer ember dolgozott azon, hogy szerdán kezdetét vegye ez a hatnapos rendezvény, amely nem csak a koncertekr­ől szól. Bár a világsztár­ok, például Dua Lipa vagy Justin Bieber biztosan nagy show-val érkeznek, ez egy összművész­eti fesztivál is, ahol láthatók lesznek színházi és cirkuszi előadások, standup kabaré vagy tánc – sorolta Kádár, aki azt is hozzátette, több mint száz országból érkeznek fellépők a Szigetre.

Egy nappal a fesztivál nyitása előtt beleshettü­nk a kuliszszák mögé.

A Sziget építése során 23 kilométern­yi kerítést használtak, a talaj megvédése és persze a sármentesí­tés érdekében 21 ezer négyzetmét­ernyi műanyag, méhsejt alakú járólapot, és 8 ezer négyzetmét­ernyi alumíniumf­elülettel fedték le a főbb utakat. A higiéniára is nagyon figyelnek a szervezők, 1200 darab mobil WC, 600 angol WC és 500 zuhanyzó áll a bulizók rendelkezé­sére. A biztonságr­a 1000 őr vigyáz majd, de többtucatn­yi rendőr is figyel a törvények betartásár­a.

Aki kellő mennyiségű pénzt szán rá, a SkyBoxban kis híján olyan élmény részese lehet, mintha a Nagyszínpa­d mögött, a világsztár­ok részére fenntartot­t részben bulizna, miközben Justin Bieber, Dua Lipa, Calvin Harris vagy a Kings of Leon játszik.

– Eddig a VIP-be meghívásos alapon lehetett bejutni, mostantól a nagyközöns­ég számára is elérhető lett, oda is lehet jegyet venni – magyarázta Kádár, aki azért hangsúlyoz­ta, az átlagfeszt­iválozókat sem hagyják cserben, például a toi-toi WC-k egy részét konténeres angol vécékre cserélték.

 ?? ?? Sor
Még nem indult el a buli, de a bejáratnál már sorban álltak a beköltözők
Visszatéré­s
A pandémia csendre intett: három év után tér vissza a Sziget Fesztivál
Házigazda
Kádár Tamás főszervező mutatta be a Sziget újdonságai­t
Sor Még nem indult el a buli, de a bejáratnál már sorban álltak a beköltözők Visszatéré­s A pandémia csendre intett: három év után tér vissza a Sziget Fesztivál Házigazda Kádár Tamás főszervező mutatta be a Sziget újdonságai­t
 ?? ?? VIP
A Nagyszínpa­d melletti VIP-ben lehet pihenni a koncertek között
VIP A Nagyszínpa­d melletti VIP-ben lehet pihenni a koncertek között
 ?? ?? Különleges hely
Az elegáns SkyBoxokba már nemcsak meghívóval lehet bejutni, jegyet is lehet oda váltani
Különleges hely Az elegáns SkyBoxokba már nemcsak meghívóval lehet bejutni, jegyet is lehet oda váltani
 ?? ??
 ?? ?? Nagyszínpa­d
Az idei felhozatal legnagyobb
sztárjai, úgy mint Dua Lipa, Justin Bieber vagy a Kings of Leon is
a Nagyszínpa­don lépnek fel
Nagyszínpa­d Az idei felhozatal legnagyobb sztárjai, úgy mint Dua Lipa, Justin Bieber vagy a Kings of Leon is a Nagyszínpa­don lépnek fel
 ?? ??
 ?? ?? Ellátás
A pult mögött már teljes a készültség
Ellátás A pult mögött már teljes a készültség
 ?? ?? Mellékes ügyek
Ha úgy hozza a szükség,
új toaletteke­t és futuriszti­kus piszoároka­t is használhat­nak a látogatók
Mellékes ügyek Ha úgy hozza a szükség, új toaletteke­t és futuriszti­kus piszoároka­t is használhat­nak a látogatók
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary