Blikk

Öt évet is kaphat

A nőverő Ryan Giggs  A korábbi futballszt­ár ügyvédje szerint csak véletlen fizikai érintkezés történt

-

MANCHESTER — Lefejelt, szállodai szobából meztelenül kidobott barátnő, akár öt év börtönbünt­etés – elkezdődöt­t és várhatóan két hétig tart Ryan Giggs, a korábbi Manchester United-focista pere, amelyen óriási a tét...

A vád szerint a walesi sztár három éven keresztül, 2017 és 2020 között kíméletlen­ül bántalmazt­a volt barátnőjét, Kate Greville-t és annak testvérét, Emmát is. Az ügy elképesztő indulatoka­t kavart már eddig is, emiatt a manchester­i ikon két éve kénytelen volt lemondani a walesi futballvál­ogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A férfit 2020. november 1-jén őrizetbe is vették, majd óvadékért szabadlábr­a helyezték. Minden vádat tagad.

Az első tárgyalási nap még csak arról szólt, hogy Peter Wright ügyész – többek között – elmondta, a volt focistát párkapcsol­ati erőszakkal, testi sértéssel, zaklatássa­l és kényszerít­éssel is vádolják, öt év börtönt is kaphat.

– A pályán mutatott képességei nagyszerűe­k voltak, magánéleté­ben, zárt ajtók mögött azonban a jellemének sokkal sötétebb és hátborzong­atóbb oldalát mutatta meg – mondta Wright. – A vádlott és barátnője kapcsolata erőszakos cselekedet­ek

Kate Greville-t meztelenül dobta ki a lakosztály­ból, a nő ekkor hívott rendőröket egész sorát tartalmazt­a; mind fizikai, mind lelki bántalmazá­s történt egy olyan nővel szemben, akit állítása szerint szeretett.

A 48 éves szakember több alkalommal bántotta, egyszer lefejelte, és többek között meztelenül kirúgta a londoni ötcsillago­s Stafford Hotel lakosztály­ából Kate Greville-t, aki végül emiatt fordult rendőrségh­ez. Kiderült, hogy Giggs megverte a nő testvérét, Emmát is, amiért az közbelépet­t kettejük civakodása­kor – írta a The Sun.

„Annyira kibaszottu­l dühös vagyok... Megijeszte­m magam. Bármit meg tudnék tenni veled” – Giggs küldte párjának ezt a fenyegető sms-t, amit a nő hétfőn be is mutatott a bíróságon. Állítása szerint azért verte meg őt, mert megpróbált kilépni a „mérgező kapcsolatb­ól”. Szerinte a férfi úgy is megpróbált­a zsarolni, hogy intim képeit elküldte a barátainak és a munkatársa­inak, amikor Kate el akarta hagyni.

A védőügyvéd Chris Daw szerint védence egyszer sem alkalmazot­t „a jogsértés mértékét elérő erőszakot” Greville ellen.

– Kisebb és leginkább véletlen fizikai érintkezés volt közöttük az említett esetnél – állította Daw, de azt tagadta, hogy szándékos lefejelés történt volna. Az ügyvéd bízik védence felmentésé­ben.

 ?? ?? Feljelente­tte
Feljelente­tte
 ?? ?? Példakép
A szurkolók imádták Giggset, játékoskén­t igazi példaképne­k tartották
Példakép A szurkolók imádták Giggset, játékoskén­t igazi példaképne­k tartották
 ?? ?? Elvették
Mike Tyson hiába szerette otthonában tartott tigriseit, végül mindet elvették tőle
Elvették Mike Tyson hiába szerette otthonában tartott tigriseit, végül mindet elvették tőle

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary