Blikk

A Real vagy a Frankfurt lesz Európa szuperklub­ja?

-

HELSINKI — Újabb nagy mérföldkőh­öz érhet a Real Madrid futballcsa­pata a nemzetközi porondon. Szerdán (M4 Sport, 21) a labdarúgó-Európai Szuperkupá­ért csap össze a Bajnokok Ligája-győztes spanyol klub és az Európa-ligát megnyerő német Eintracht Frankfurt, s ha győz a Real, holtversen­yben az élre állhat ebben a sorozatban is.

A mérkőzésne­k van magyar előzménye is, ez a párharc ugyanis tekinthető a két csapat 1960-as BEKdöntője (a BL elődje) visszavágó­jaként is, akkor a máig rekordnak számító négy gólt szerző Puskás Ferenc vezérletév­el a Real 7-3-ra verte az Eintrachto­t.

A spanyol bajnok Real nyolcadik alkalommal játszik az Európai Szuperkupá­ért, négyszer (2002, 2014, 2016, 2017) elhódított­a a trófeát, szerdán ötödik győzelméér­t küzdhet. Sikerével beérné az örökrangso­r élén álló olasz Milant és a spanyol Barcelonát... A frankfurti­ak még egyszer sem hódították el a kupát, a német klub lehet a 25. győztes.

– Az Eintracht az előző szezonban rendkívüli dolgot hajtott végre, nem volt favorit, mégis nyert. Komoly nehézségek­et okozhat számunkra – mondta klubja honlapján Carlo Ancelotti, a Real olasz mestere.

A királyiak első tétmecscsü­kre készülnek a szezonban, az Eintracht viszont nagy pofonba szaladt bele a Bundesliga első körében, a német bajnok Bayern München 6-1-re nyert Frankfurtb­an.

– A meccs után kicsit többet beszélgett­ünk az öltözőben. Mindenképp­en nyerni akarunk a Real ellen, és hazahozni a trófeát. Azért is nagy szó lenne, mert a rivális Európa legjobb csapata – említette Oliver Glasner, az Eintracht osztrák vezetőedző­je.

 ?? ?? Ötödik
A BL-címvédő Real az El-győztes Frankfurt ellen nyerheti meg ötödször a Szuperkupá­t
Ötödik A BL-címvédő Real az El-győztes Frankfurt ellen nyerheti meg ötödször a Szuperkupá­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary