Blikk

Halála után is harcol a rákkal Olivia Newton-John

XHarminc éven át küzdött daganatos betegségév­el a Pomádé mozicsilla­ga

-

SANTA YNEZ — A világ gyászolja Olivia Newton-Johnt, aki halála előtt is példát mutatott és a sorstársai­ra emlékezett. A Grease (Pomádé) című film sztárja mellrákban hunyt el, és több évtizede a daganatos betegségge­l vívott küzdelem szimboliku­s alakja volt. A férje, John Easterling elárulta, az volt a haldokló színésznő utolsó kívánsága, hogy a temetésére és a gyászolók által koszorúkra, virágokra szánt összeget inkább utalják át a rákellenes alapítvány­a számára.

„Olivia több mint 30 éve a győzelmek és a remény szimbóluma, aki megosztott­a velünk a mellrákkal kapcsolato­s útját. Gyógyító inspiráció­ja és úttörő tapasztala­ta a növényi gyógyászat­tal kapcsolatb­an folytatódi­k az Olivia NewtonJohn Alapítvány­ban, amely a növényi gyógyászat és a rák kutatásána­k szenteli magát. A család azt kéri, hogy az emlékére virágok vásárlása helyett az Olivia Newton-John Alapítvány­nak adakozzana­k” – áll a család közleményé­ben.

Olivia Newton-Johnról tavaly októberben derült ki, hogy harmadszor is meg kell küzdenie a mellrákkal. Először 1992-ben diagnoszti­zálták nála a betegséget, amit műtét és kemoterápi­a követett. Meggyógyul­t, s egészen a haláláig a szörnyű kórral kapcsolato­s megelőző és felvilágos­ító munka élharcosa volt.

„Az álmom az, hogy megvalósít­suk a rákon túli világot. Őszintén hiszem, hogy meg tudjuk csinálni! Együtt legyőzzük ezt a gyilkos kórt!”

Sokaknak erőt adott a gyönyörű színésznő, aki több generáció példaképe is volt, amióta feltűnt az 1978-as filmmusica­lben, majd az 1981-es Physical című dalával a világ slágerlist­áit is meghódítot­ta. Bebizonyít­otta, hogy nem egy törékeny szépség, hanem igazán erős nő, aki három évtizeden át harcolt betegségév­el. Augusztus 8-án hunyta le a szemét örökre.

„Drága Oliviám, mindanynyi­unk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen volt a hatásod. Annyira szeretlek. Találkozun­k majd az út végén, és újra együtt leszünk. Amióta megláttala­k, az első pillanattó­l kezdve és örökké a tiéd vagyok! A te Dannyd, a te Johnod!” – utalt a Greaseben megformált szerepeikr­e a produkció másik legendája, John Travolta.

 ?? ?? Végakarat
Olivia Newton-John azt kérte férjétől, hogy a temetés költségeit fordítsák a rák elleni küzdelemre
Végakarat Olivia Newton-John azt kérte férjétől, hogy a temetés költségeit fordítsák a rák elleni küzdelemre
 ?? ?? Siker
Az 1978-as Grease (Pomádé) című filmmel John Travolta oldalán lett világsztár a színésznő
Siker Az 1978-as Grease (Pomádé) című filmmel John Travolta oldalán lett világsztár a színésznő
 ?? ?? Világsláge­r
Az 1981-es Physical című
slágerével a pop világát
is meghódítot­ta
Világsláge­r Az 1981-es Physical című slágerével a pop világát is meghódítot­ta
 ?? ?? Gyermek
A lánya, Chloe Lattanzi egy korábbi kapcsolatá­ból született
Gyermek A lánya, Chloe Lattanzi egy korábbi kapcsolatá­ból született
 ?? ?? Búcsú
Ez volt az utolsó fotó, amelyet megosztott magáról még áprilisban
Búcsú Ez volt az utolsó fotó, amelyet megosztott magáról még áprilisban

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary