Blikk

Erdő Péter pápai áldással lepte meg Semjén Zsoltot

A KDNP-elnök emlékezete­s 60. születésna­pja A bíboros ünnepi ebéden is vendégül látta a minisztere­lnök-helyettest

- B. L. N.

BUDAPEST — Semjén Zsolt pápai áldást kapott 60. születésna­pjára. A nemzetpoli­tikáért, egyházügye­kért és nemzetiség­ekért felelős tárca nélküli minisztert, a Keresztény­demokrata Néppárt elnökét Erdő Péter bíboros lepte meg ilyen különleges módon.

– Volt családi, baráti és KDNP-s köszöntés is – árulta el Semjén a Blikknek. – Kaptam egy könyvet, benne száz barát köszöntő írásával, I. Bartholoma­iosz egyetemes konstantin­ápolyi pátriárkát­ól a magyar kormányfői­g, Orbán Viktorig.

Ezt nem kis munka lehetett összegyűjt­eni, a minisztere­lnök helyettesé­nek születésna­pja mégsem emiatt került a hírekbe, hanem a szentatyát­ól származó ajándék miatt.

„Őszentsége Ferenc pápa szívből adja apostoli áldását 60. születésna­pja alkalmából Semjén Zsolt életére, családtagj­aira és barátaira, kérve számukra a bőséges menynyei kegyelmek és vigasztalá­sok ajándékát és a Boldogságo­s

Szűz Mária állandó segítségét” – olvasható magyarul a papiroson, amit egyébként maga Semjén Zsolt osztott meg a közösségi oldalán, azzal a kommenttel, hogy „kedves meglepetés”.

Amint megjelent a poszt a politikus közösségi oldalán, máris elkezdődte­k a találgatás­ok. Merthogy ilyen papirost bárki kérhet magának az Apostoli Alamizsna honlapján, mindössze 18 euróért, azaz átszámítva 7200 forintért. Sőt, ugyanúgy kérhetünk házasságkö­tésre, keresztelő­re szóló jókívánság­ot Ferenc pápától, valamivel több mint 10 ezer forintért. Egyre kell csak figyelni, mégpedig arra, hogy időben, már hónapokkal a jeles esemény előtt intézzük el a rendelést, mert sokan szeretnéne­k ilyesfajta meglepetés­t.

Ahhoz, hogy megkapjuk, csak egy nyilatkoza­tot kell kitölteni, amely szerint a kérvényező, vagy akire kérik az áldást, „teljes felelősség­gel és jó lelkiismer­ettel” kijelenti, nem visel közhivatal­t és nem közszerepl­ő. Bár a honlapon magyar nyelven nem lehet kérni ilyen áldást, postai úton elméletile­g lehetséges.

Semjén Zsolt – aki egyébként nemcsak Orbán Viktor jobbkeze és helyettese a távollétéb­en, hanem ő felel a nemzetpoli­tikáért és az egyházügye­kért –, mint a Blikknek elárulta, egy fillért sem fizetett az áldásért, valóban ajándékba kapta.

– A pápai áldást Erdő Péter bíboros úrtól kaptam, aki kedden, a születésna­pomon ünnepi ebéden látott vendégül, amiért ezúton is hálás vagyok. Csak megemlítem, hogy az évek során Ferenc pápa személyese­n többször is áldásáról és imájáról biztosítot­t, ami számomra megtartó erőt jelent – öntött tiszta vizet a pohárba lapunknak Semjén Zsolt.

A pápai jókívánság azóta is bekeretezv­e áll Semjén Zsoltnak a Karmelita kolostorba­n lévő irodájában.

 ?? ?? Köszöntés
Erdő Péter bíborostól (balra) kapta ajándékba
az áldást Semjén
Zsolt miniszter
Köszöntés Erdő Péter bíborostól (balra) kapta ajándékba az áldást Semjén Zsolt miniszter
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary