Blikk

Ők a Sziget első lakói

 A legprofibb fesztiválo­zók már napokkal a programok előtt felverik a sátraikat

-

BUDAPEST — A lehető legjobb sátorhely és maga Budapest – ez a két legfőbb oka annak, hogy a külföldi fesztiválo­zók nagy része már napokkal azelőtt beköltözik a Sziget Fesztiválr­a, hogy az érdemi programok elkezdődne­k. A Blikk munkatársa­i egy nappal a hivatalos rajt előtt kérdezték a már napok óta az Óbudai-szigeten lakókat, miért érkeztek meg korábban.

– Egyszerűen szerettünk volna rápihenni erre a fesztiválr­a – árulta el Ula, Usima, Alexander és Jonas, a norvég négyes.

A filmmel és zenével foglalkozó fiatalok először járnak a Szigeten, de mivel az egyikük Budapesten már járt, rábeszélte a barátait, hogy most, amikor végre lehet újra fesztiválo­zni, utazzanak ide korábban.

– Két napja vagyunk itt, voltunk várost is nézni. Csodálatos

különleges az építészete, nagyon tetszettek a régi épületek, és hogy azokat milyen jól ötvözik a modernnel – áradozott

Ula, aki a barátaival komoly jelmezarze­nállal érkezett, hogy minél jobban kitűnjenek a tömegből.

Sokadik alkalommal bulizik a Szigeten a fesztivál dán nagykövets­ége.

– Szombat hajnal óta vagyunk Budapesten, és amint lehetett, jöttünk ki ide, mert hat-hét éve mindig ugyanezen a helyen verünk sátrat. Nem szerettük volna, ha valaki lenyúlja – árulta el a dánok „szóvivője”, Chris, aki azt is megsúgta, egy igazi, ütős hungarikum­mal hetet. – Voltunk alapozták a pálinkamúz­eumban, meg a és meg kell mondjam, a szilvapáli­nka nagyon finom! – nevetett a fiatalembe­r, aki Eileennel és Thorkindde­l bulizza majd végig a hetet.

Sok nemzet képviselte­ti magát a Szigeten, de azt már hosszú évek óta tudjuk, hogy nincs fesztivál a hollandok nélkül. érkeznek nagyon országban, A a hatnapos holland ismert tömegével fiatalok a rendezvény németalföl­di a Szigetre, korábban, rendszerin­t mégpedig napokkal szervezett­en. – Hollandiáb­ól több Szigetvona­t is indult, kifejezett­en azoknak szervezik, akik jönnek a fesztiválr­a. Mi is ezzel jöttünk, nagy buli volt, nem sokat aludtunk, így most ezt a napot a fesztivál előtt arra szánjuk, hogy pihenjünk és körbemenjü­nk a területen, hogy megnézzük, mi merre van – mesélte két 18 éves fiatal holland lány, Lots és Evie, akik tíz társukkal érkeztek ide, ez lesz életük első fesztiválj­a.

– Az elmúlt két évben sehova sem lehetett menni, előtte pedig még fiatalok voltunk hozzá, szóval mi itt kezdjük el a fesztiválo­s életünket. Már majdnem egy éve megvettük rá a jegyet, nagyon készültünk – nevetett az egyikük.

 ?? ?? hely,
Norvég barátok Ula (balról), Usima,
Alexander és Jonas
egyelőre pihennek
Foglalás A sátrak jelentős
része már napokkal a Sziget rajtja
előtt állt, a fesztiválo­zók igyekezték elfoglalni a jó
helyeket
hely, Norvég barátok Ula (balról), Usima, Alexander és Jonas egyelőre pihennek Foglalás A sátrak jelentős része már napokkal a Sziget rajtja előtt állt, a fesztiválo­zók igyekezték elfoglalni a jó helyeket
 ?? ?? Újoncok
Lots (balra) és Evie először jár többnapos fesztiválo­n, a holland lányok évek óta vártak erre
Újoncok Lots (balra) és Evie először jár többnapos fesztiválo­n, a holland lányok évek óta vártak erre
 ?? ?? Dán kolónia Thorkind (fent balról),
Eileen és Chris évek óta viszszajár a Szigetre, a dán fiatalok még „nagykövets­éget” (balra) is nyitottak
Dán kolónia Thorkind (fent balról), Eileen és Chris évek óta viszszajár a Szigetre, a dán fiatalok még „nagykövets­éget” (balra) is nyitottak

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary