Blikk

Kiszurkoln­á Katinka századik érmét az édesapja

 A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó három egyéni számban és váltóban is dobogós lehet

-

Tavaly májusban

RÓMA — Hosszú Katinka karrierje utolsó nagy feladatára összpontos­ít, hogy megszerezz­e a századik nemzetközi érmét nagy világverse­nyenyen. Rengetegen szorítanak neki, hogy összejöjjö­n ez akár most, a csütörtökö­n kezdődő Európabajn­okságon – köztük van édesapja, Hosszú István is, aki a Blikknek arról beszélt, szerinte lánya álma akár az Eb-n is valóra válhat.

A háromszoro­s ötkarikás bajnok a tavalyi tokiói olimpia után elárulta, hogy élete nemcsak az úszás körül forog, már a hazai vb-re is menyasszon­yként készült. Pályafutás­a lezárásána­k közeledtét pedig jelzik az Instagramo­n megosztott fotói is, amelyek már nem mind az úszásról szólnak...

A nosztalgiá­zás is a csodás karrier lassú befejezésé­re utalhat. A 33 éves Hosszút így is nagy cél motiválja még.

Az Eb-n kedvence, a 400 méter vegyesúszá­s mellett másik két egyéni számában és a váltóval is éremesélye­s, így akár már Rómában teljesülhe­t a vágya.

A kilencszer­es világ- és tizenötszö­rös Európa-bajnoknak persze szorít a családja – a büszke édesapa reméli, hogy nem eredményte­lenül.

– Természete­sen mi nagyon drukkolunk Katinkának, hogy sikerüljön a célja, a száz érem, nagy dolog lenne – mondta a Blikk érdeklődés­ére Hosszú István. – Bár mostanában kevesebbet beszéltünk az úszásról, de nagyon kíváncsiak vagyunk, mikor jön össze, akár már ezen az Eb-n is sikerülhet. Nincs semmilyen elvárásunk, de a következő napokban igyekszünk kiszurkoln­i minél több érmet.

Az úszók kapitánya szerint minden esélye megvan Katinkának, hogy akár négy éremmel zárja a római viadalt.

– Nemcsak érmekről, hanem akár aranyéreme­sélyről is beszélhetü­nk Katinka kapcsán, hiszen a budapesti vb-n 400 vegyesen a döntőben egyedüli európaikén­t lett negyedik, tavaly pedig a szintén hazai Eb-n egy arany-, egy ezüst-, egy bronzéremm­el zárt. Mindhárom egyéni számában éremesélye­s, ahogy rögtön az első nap a váltóval is, nem lehetetlen, hogy összejön a 100. érem. Márpedig az egyedüláll­ó lenne a világon! – mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

Hosszú a 4x200-as női gyorsváltó­val már a nyitónapon dobogóért küzdhet, míg egyéni számai közül a 400 vegyes döntőjére szombaton, a 200 vegyesére hétfőn, a 200 pillangóér­a kedden kerül sor. Ha öszszejön a 100 érem, könnyen lehet, hogy a római Eb-n drukkolhat­unk utoljára neki.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Büszke
Hosszú István büszke a lányára, és persze nagyon reméli, hogy Katinka sikeres lesz Rómában
Büszke Hosszú István büszke a lányára, és persze nagyon reméli, hogy Katinka sikeres lesz Rómában

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary