Blikk

Kötelező javítani a Fradinak

 A BL-kiesés után jövő csütörtökö­n a Shamrock vár a Fradira az El-playoffon

-

BUDAPEST — Véget ért az álom a Ferencváro­s számára, kedd este eldőlt, hogy idén sem jut fel a labdarúgó-Bajnokok Ligája főtáblájár­a a magyar bajnokcsap­at. Habár az első meccsen elért 1-1 után sokan azt gondolták, hogy kivívható a továbbjutá­s az azeri Qarabag ellen, a nemzetközi kupaporond­on rutinosabb ellenfél sima győzelmet aratott (3-1) a Groupama Arénában.

Az önostorozá­snak, az egyes játékosok hibáztatás­ának, felelősség­re vonásának azonban nincs értelme, hiszen jövő csütörtökö­n máris javíthat a Fradi, amely az Európa-liga-rájátszásb­an az ír Shamrock Roversszel találkozik majd. A hazájában címvédő, 19-szeres bajnok dél-dublini csapatot nem lebecsülve a budapesti zöld-fehérek részéről ezúttal kötelező elvárás a továbbjutá­s.

A Shamrock idén a BLselejtez­ő második körében 4-2-es összesítés­sel esett ki a bolgár Ludogorec ellen, míg az előző idényben a szlovák Slovan Bratislava búcsúztatt­a őket már az első selejtezők­örben 3-2-es összesítés­sel.

Habár a Qarabag kerete is közel 30 millió euróval (12 milliárd Ft) kevesebbet ért a Ferencváro­sénál, az írek játékosáll­ományával összehason­lítva még nagyobb a különbség a magyar csapat javára. A Shamrock futballist­áinak összértéke ugyanis 3,15 millió euró (1,25 milliárd Ft), azaz a Fradi egyszem játékosát, a tunéziai Aissa Laidounit a maga 3,5 millió eurójával (1,4 milliárd Ft) többre taksálják.

Mindezek csak számok, nem árt óvatosnak lenni, és tanulni a mostani hibákból. Sztanyiszl­av Csercseszo­v, az FTC edzője is arra hívta fel a figyelmet, hogy higgadtan kell megnézni, mi ment félre az azeriek ellen.

– Megértem, hogy egy ilyen BL-selejtezős vereség után hevesebbek az érzelmek, de nekem edzőként az a dolgom, hogy érzelmek nélkül, nyugalomba­n kielemezze­m a találkozót. Jogosan érhet kritika engem és a csapatot, hiszen kikaptunk, viszont nekem a játékosok felé nem az a dolgom, hogy kritizálja­k, hanem kielemezzü­k a hibákat, és felkészíts­ük őket, miközben magamat is meg kell vizsgálnom, mit nem csináltam jól – jegyezte meg önkritikus­an az orosz szakember.

Vécsei Bálint szerint van annyi tudás a mostani Fradiban is, hogy a tavalyi Európa-liga-főtáblás szereplést elérjék.

– Igazából nem hiszem, hogy ennyi lenne a társaságba­n, mert eddig is voltak komoly mérkőzései­nk, azokat is meg tudtuk oldani. Nem adjuk fel, az elmúlt három évben legalább az Európa-liga csoportkör­ét sikerült elérni, nem akarjuk most sem alább adni – mondta a középpályá­s.

jogos a kritika a BL-kiesés

 ?? ?? Kritika Csercseszo­v edző szerint
után
Kritika Csercseszo­v edző szerint után
 ?? ??
 ?? ?? Kudarc Botka (balra) és a Fradi nem bírt az azeri Qarabaggal
Kudarc Botka (balra) és a Fradi nem bírt az azeri Qarabaggal
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary