Blikk

Ricciardo kirúgása egy vagyon

-

Chris Eubank Jr. szerint az októberi bokszcsata élete mérkőzése lesz

Chris Eubank (balra) és Nigel Benn kétszer is összecsapo­tt a kilencvene­s évek elején

LONDON — Szinte napra pontosan 29 évvel apáik második vb-összecsapá­sa után mérkőzik meg egymással Conor Benn és Chris Eubank Jr., a két bokszoló súlycsopor­tok közötti mérkőzésér­e október 8-án kerül sor. Nigel Benn és az idősebb Chris Eubank a brit ökölvívás egyik legnagyobb rivalizálá­sának főszereplő­i voltak, a két kiváló középsúlyú bokszoló kétszer csapott össze egymással, mindkét

csatát a sportág legnagyobb találkozói között emlegetik.

Az apák első meccsére 1990-ben került sor, akkor Eubank a WBO világbajno­ki övéért a kilencedik menetben kiütötte Bennt, kettejük második, már címegyesít­ő öszszecsap­ása pedig megosztott döntetlent hozott 1993. október 9-én.

A legendás ökölvívók fiai az ősök által kikövezett úton járnak, és folytatják az apák rivalizálá­sát. A 32 éves Eubank Jr. 32 győzelemme­l és két vereséggel, míg a 25 éves Benn veretlenül, 21 győzelemme­l és 14 kiütéssel a háta mögött várja a jól csengő összecsapá­st.

A történelmi sportöröks­ég mindkét utódot motiválja.

– A várakozás, az örökség és a hírverés szempontjá­ból ez lesz pályafutás­om mérkőzése – mondta Eubank Jr., aki szerint mindkettőj­ük számára nagy lehetőség, hogy kilépjenek apjuk árnyékából.

Benn egyetért ellenfelév­el abban, hogy itt a lehetőség végre kitűnni, és lezárni a családok rivalizálá­sát.

– Ez a küzdelem az örökségről szól majd. Ez egy személyes harc lesz, a családjain­k lezáratlan ügyét rendezhetj­ük – mondta Benn.

WOKING — Komoly lelépési pénzt kaphat fájdalomdí­jként Daniel Ricciardo, ha az év végén távozik a McLaren csapatától. Az ausztrál Forma–1-es versenyző menedzsmen­tje hatalmas, 21 millió dolláros (8,2 milliárd forint) kártérítés­t kérne a szerződés felbontásá­ért cserébe.

Ricciardo jövője, távozása azóta téma, hogy Oscar Piastri jelezte, nem kíván az Alpine-nál versenyezn­i 2023ban, ugyanis a hírek szerint a McLarennel kötött szerződést. Ahhoz pedig, hogy 2023ban beülhessen a narancssár­ga autóba, valahogy távozásra kell bírni a visszafogo­ttan teljesítő Ricciardót. Az ausztrál pilóta szerződésé­ben állítólag van egy opció a következő szezonra is.

Az angolok állításuk szerint békében szeretnéne­k elválni a 33 esztendős versenyzőt­ől, sőt még a helykeresé­sben is készek segíteni neki. Állítólag több csapattal is beszéltek már, például az Alpine-nal, ahol a hírek szerint nem zárkóznána­k el korábbi sofőrjük visszatéré­sétől. A felek az F1-es nyári szünet után leülnek tárgyalni, de a végső összeg ugyan várhatóan nyolc számjegyű lesz, ám sajtóinfor­mációk szerint 10 millió dollárnál (3,92 milliárd Ft) nem valószínű, hogy sokkal magasabb.

 ?? ?? Élete meccse
Három évtized
Az örökségről szól Conor Benn úgy gondolja, hogy a most következő küzdelem az örökségről szól
Élete meccse Három évtized Az örökségről szól Conor Benn úgy gondolja, hogy a most következő küzdelem az örökségről szól

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary