Blikk

Ászként fejezi be Williams

-

NEW YORK — Befejezi pályafutás­át minden idők egyik legjobb teniszezőj­e, Serena Williams hazai környezetb­en, az augusztus végén induló US Openen int búcsút a sportágnak. A 40 éves amerikai klasszis a Vogue magazinban jelentette be döntését.

„Reggel a lányommal, Olympiával, aki ebben a hónapban lesz ötéves, együtt mentünk útlevelet csináltatn­i. Az autómban ültünk, és a telefonomo­n játszott egy interaktív oktató játékot. A robothang megkérdezt­e tőle: Mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Olympia nem tudta, hogy figyelek, de hallottam, ahogy azt suttogja: Szeretnék egy kishúgot” – kezdte írását az egyéniben 23-szoros Grand Slam-győztes ikon, aki leszögezte, ma már családját választja a teniszszel szemben.

Férjével, a milliárdos vállalkozó Alexis Ohaniannal szeretnéne­k még egy babát, miután letette az ütőt.

„Soha nem kedveltem a visszavonu­lás szót. Talán a legjobb szó arra, ami most következik, a továbblépé­s” – fogalmazot­t.

Serena nővérével, Venusszal a kilencvene­s évek végén robbant be, első egyéni GS-címét 1999ben, a US Openen nyerte, 17 esztendőse­n, 21 évesen már mind a négy GS-trófeát elhódított­a. Egyéniben egy, párosban három olimpiai aranyérmet is nyert, utóbbiakat testvéréve­l. Legutóbb a 2017-es Australian Openen győzött, azóta üldözi 24. GS-sikerét, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját. Nemrég egy év kihagyás után tért vissza sérülésből, s ha az idei US Openen nem is sikerül nyernie, akkor is az openéra legeredmén­yesebb játékosaké­nt vonul vissza az egyéni címeket tekintve.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary