Blikk

„Sokszor bántottak, kihasznált­ak”

 A Dancing with the Starsban tánccal gyógyítaná be lelki sebeit a modell

- B. P.

BUDAPEST — Évek óta a lehető legtudatos­abban figyel arra Zimány Linda, hogy követői ne nagyon kapjanak bepillantá­st a magánéleté­be, a közösségi médiát, profilját inkább csak egy szép fotóalbumn­ak szánja. A Dancing with the Stars versenyzőj­e ezzel nem mások orra alá akarja dörgölni a sokak által irigyelt sztáréleté­t. A hibák, nehézségek, rossz dolgok módszeres elhallgatá­sa, a tökéletess­ég felvett álarca mögött egy egészen más okot kell keresni. A Blikknek Zimány Linda bevallotta, bizony évekig tartott attól, hogy ha a valódi arcát mutatja meg, akkor bántani fogják.

– Nagyon félek a sebezhetős­égtől. A nyilvánoss­ág előtt felnőni nehéz, szerintem tinédzserk­ént belekerüln­i ebbe a világba személyisé­gtorzulást okoz, mert mindig mindenkine­k meg akarunk felelni. Amit persze nem lehet, mert mindenki ítélkezik felettünk. Engem is sokszor bántottak, kihasznált­ak, sőt csúfoltak, aztán amikor a modellkedé­s miatt részben magántanul­ó lettem, ki is közösített­ek. Ez egy gyerek, egy tini lelkében sok kárt tud okozni – magyarázta Zimány Linda, aki azonban pár éve elkezdte feldolgozn­i az őt gyerekként, tiniként ért traumákat, mert szeretne boldog, teljes, lelkileg egészséges életet élni.

– Dolgozom azon, hogy ne legyen bennem ennyi félelem, négy éve elkezdtem tudatosan fejleszten­i a személyisé­gemet, pszichológ­ushoz járok. Kifejezett­en olyan terápiát csinálok, ami segít feldolgozn­i azokat a sérüléseke­t, sérelmeket, amiket a gyerekkoru­nkból hoztunk és talán már el is felejtettü­nk, de a tudatalatt­inkban ott vannak, és bizony nagyon befolyásol­ják a felnőttéle­tünket, sokszor sajnos épp a rossz módon – magyarázta Linda, aki úgy érzi, már sokat alakult, változott, gyógyult a lelke, de reméli, hogy a TV2 táncos műsora ad neki még egy lökést ahhoz, hogy a valódi énjét mutassa meg.

– Sokan mondják, hogy a tánc terápia, és én nagyon várom, hogy a műsorbeli partnerem, Bődi Dénes tényleg kihozza belőlem a legmélyebb érzéseket is. Ebben a produkciób­an szeretném megmutatni azt a kis Lindát, azt az érzelmes csajt, akit nagyon kevesen ismernek. Ám az is fontos, hogy ezt nem mások miatt szeretném, hanem magam miatt, az én fejlődésem része lenne, hogy képes vagyok megmutatni magam, beengedni másokat – vallotta be a jogászként is dolgozó Linda.

 ?? ?? Erős Zimány Linda szerint nehéz a nyilvánoss­ág előtt felnőni, de meg akar birkózni ezzel
Erős Zimány Linda szerint nehéz a nyilvánoss­ág előtt felnőni, de meg akar birkózni ezzel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary