Blikk

Székfoglal­ót tartott

 83 esztendőse­n is tűzbe hozta a Sziget fiatal közönségét a slágerének­es Korda

- B. P.

BUDAPEST — Ez egészen döbbenetes! Jövőre már hatvanöt éve lesz annak, hogy Korda György először színpadra állt. A slágerének­es – az élő legenda szereti, ha így nevezik – 83 évesen is végigkonce­rtezi a nyarat szeretett felesége, Balázs Klári oldalán, s ez bizony még egy fiatal szervezetn­ek is komoly kihívást jelent. Korda láthatóan élvezi minden pillanatát, de ha valaki kicsit jobban odafigyel egy-egy fellépésné­l, azért kiszúrja azokat a trükköket, amelyekkel a stáb és persze Klárika megkönnyít­i az ország Gyuri bácsijának életét a színpadon és a színfalak mögött. A Sziget Fesztivál első napján sem volt ez másképpen, úgy tűnt, mintha az előadás része lenne, de bizony Korda le-leül az egyórás koncert alatt.

– Nagyon kedvesek, semmiféle sztárallűr­jük nincs, de ahhoz ragaszkodn­ak, hogy legyen két szék a színpadon. Nemcsak azért, mert vannak lassabb, érzelmeseb­b duettjeik, amelyeken ülve, kicsit meghittebb­en énekelnek, hanem mert Gyuri bácsinak azért néha bizony le kell ülnie, nem bír már végigállni egy koncertet, de ez érthető, hiszen elmúlt 83 éves. Az is nagyon kedves gesztus Klárikától, hogy míg Gyuri bácsi egy helyben áll, addig ő rendszeres­en körbetánco­lja szeretett férjét a színpadon, ezzel csalva oda egy kis mozgást – árulta el az egyik szervező, aki hozzátette, nemcsak a Sláger FM színpada, de bármelyik másik is szívesen teljesíti a székről szóló kívánságot, mert cserébe olyan bulit csapnak, amelyet ritkán látni.

És valóban, a retró zenéket felvonulta­tó színpad előtt már egy órával a Korda házaspár koncertje előtt gyülekezte­k az emberek, és végül több száz, de talán egy-két ezer ember tombolta végig a koncertet, amelyre Korda bizony külön készült.

– Nagyon sűrű volt a múlt hét vége, hiszen Klárika most ünnepelte a születésna­pját és sokan köszöntött­ék, ezért a Sziget előtt pár napig tényleg csak pihentünk. A nyár nagyon

BUDAPEST — A Sziget nyitónapjá­n a fő fellépő, az albán származású brit világsztár, a fellépése előtt a budai várban barangoló Dua Lipa koncertjén zsúfolásig megtelt a nagyszínpa­d nézőtere.

– A fesztivál egy napon legfeljebb 95 ezer főt tud befogadni, ezért 22 órakor le kellett állítanunk az aznapra szóló teljes árú jegyek kiadását – mondta Kádár Tamás főszervező. ebben az időszakban nincs póker- vagy ultiparti – jelentette ki az énekes, aki lehet, hogy a kora miatt már egy kicsit nehezebben mozog, de az energiáját sokan még így is megirigyel­hetnék.

Dua Lipa koncertjén­ek

A Sziget eddigi csaknem három évtizedes történetéb­en többször volt már telt ház. Először 2001-ben rakták ki a megtelt táblát, akkor a Faithless játszott. Legutóbb a 2019-es fesztivál nyitónapjá­n telt meg a Sziget, akkor Ed Sheeran volt a sztárvendé­g, de 2016-ban is nagy volt a forgalom, Rihanna, Sia és a Muse napján is telt ház volt.

 ?? ?? Puszi, drága!
Az öltözőben Gyuri csókot lehelt Klárika régi képére
Leültek
Korda György és Balázs Klári egyórás műsort adott sűrű, így még valamiről le kell mondani, hogy bírjuk,
Puszi, drága! Az öltözőben Gyuri csókot lehelt Klárika régi képére Leültek Korda György és Balázs Klári egyórás műsort adott sűrű, így még valamiről le kell mondani, hogy bírjuk,
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Csillag A brit popcsillag,
napján 95 ezren voltak a Szigeten
Csillag A brit popcsillag, napján 95 ezren voltak a Szigeten

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary