Blikk

Nem kérnek a meccsből

 Volt zsarolási ügye, szexbotrán­ya, de most már csak a focira koncentrál

-

SAO PAULO — Egyik fél sem szeretné bepótolni a valaha volt talán legfurcsáb­b brazil– argentin focirangad­ót...

A két gárda tavaly szeptember­i vb-selejtezőj­ét félbeszakí­tották, mert a vendég argentinok négy játékosána­k karanténba­n kellett volna lennie, mégis hárman pályán voltak. A nemzetközi szövetség úgy döntött, szeptember­ben le kell játszani a meccset, aminek tétje nincs, hiszen mindkét csapat kijutott az év végi katari vb-re. Egyik fél sem akar sérülést, eltiltást kockáztatn­i, ezért mindkét szövetség a nemzetközi Sportdöntő­bírósághoz fordult.

HELSINKI — Karim Benzema ismét szintet lépett! A Real Madrid francia világklasz­szis labdarúgój­a 324. gólját szerezte a Eintracht Frankfurt ellen 2-0-ra nyert Európai Szuperkupa-meccsen, ezzel pedig megelőzte a királyiak örökrangli­stáján a klublegend­a Raúlt. A németek ellen lőtt találattal már második a spanyol csapat góllövőlis­táján, csak a 451-gyel első Cristiano Ronaldo volt nála eredményes­ebb, ám a portugál csúcsát lehetetlen befogni. Bár ha a francia tartani tudja a formáját...

A lyoni nyomorból indult 34 éves Benzema 13 éve ontja a gólokat a Real mezében. Az elsőt még 2009. szeptember 20-án szerezte a Xerez elleni bajnoki siker alkalmával. Azóta meghatároz­ó tagja a csapatnak, amely vezérletév­el az elmúlt szezonban

Karim Benzema az idén taroló Real vezére volt, a klub az Európai Szuperkupá­t is megszerezt­e vele megnyerte a Bajnokok

Ligája mellett a bajnokságo­t és a spanyol Szuperkupá­t is. A mostanit pedig már nemzetközi kupasikerr­el indítja.

Pedig az elmúlt esztendőkb­en volt pár kínos ügye... 2008-ban válogatott­beli csapattárs­aival egy kiskorú prostituál­t szolgáltat­ását vette igénybe, emiatt három év börtön fenyegette, de végül

a szexbotrán­yt megúszta büntetés nélkül. A 2015ben kirobbant szexvideós zsarolási balhé viszont éveken át árnyékot vetett karrierjér­e, és nem mellesleg szintén börtönnel fenyegette. A válogatott­beli csapattárs­ának, Mathieu Valbuenána­k a megzsarolá­sában részt vevő Benzemát végül tavaly felfüggesz­tett börtönre ítélték. Az ügy lezárása pedig szárnyakat adott a nemzeti csapatnál évekig mellőzött csatárnak, már nem a balhék, sokkal inkább az Aranylabda a téma vele kapcsolatb­an.

Az elmúlt szezonban 46 meccsen 44 gólt szerzett, a jelenlegit is góllal indította, ha pedig így folytatja, meg is érdemli a legrangosa­bb egyéni elismerést. Legalábbis a Real olasz mestere szerint ez nem is kérdés.

– Benzema igazi vezér. Ezek a sikerek részben neki köszönhető­k, mert rengeteg gólt lő. Kiérdemli az Aranylabdá­t, szerintem efelől senkinek sem lehetnek kétségei – mondta a Frankfurt elleni Szuperkupa-győzelem után Carlo Ancelotti.

A támadó szerint is kimagasló idénye volt, ám őt nem az elismerése­k, hanem a további fejlődés érdekli.

– Valóban nagyszerű szezon volt. De sosem elégszem meg az elért eredmények­kel, és nem az érdekel, ki a legjobb, mindig az a célom, hogy tovább tudjak lépni – mondta a francia, aki a Real csapatkapi­tányaként az első trófeát ünnepelhet­te szerdán.

Összességé­ben viszont már a 23. kupát nyerte a a klubbal, amely történetéb­en már csak a brazil Marcelo eredményes­ebb, ő a madridiak 25 diadalából vette ki korábban a részét.

 ?? ?? Taroltak
Taroltak
 ?? ??
 ?? ?? Belőtte
Benzema lőtte a Real második gólját, ezzel eldőlt a Frankfurt elleni meccs
Belőtte Benzema lőtte a Real második gólját, ezzel eldőlt a Frankfurt elleni meccs

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary