Blikk

Kor(e)ai még leírni

-

ULSZAN — Alig vetette meg a lábát Dél-Koreában Ádám Martin, az Ulszan Hyundai magyar válogatott futballist­ája, máris „belecsípte­k” a teljesítmé­nye miatt. A 31 találattal az elmúlt NB I-es idény gólkirálya a hónap elején az FC Szöul elleni hazai meccsen (1-1) mutatkozot­t be, ahol bő 50 perc játéklehet­őséghez jutott, ezenkívül még kétszer volt keretben, de akkor nem lépett pályára.

Az egyik dél-koreai portál szerint ha a klub 17 év után ismét bajnoki címet szeretne nyerni, akkor meg kell találni a módját, hogyan tudja Ádám képességei­t a csapat hasznára fordítani. Ugyanakkor a teljesítmé­nyét elemezve megjegyezt­ék, hogy a 6-szoros válogatott csatár „meglehetős­en nehézkesen mozgott és mindössze egy lövést adott le az FC Szöul ellen. A fizikai állapota nem optimális, a súlya is megnőtt ahhoz képest, amikor az előző szezonban ontotta a gólokat.”

Az elemzés szerint a magyar futballist­a arra számított, ha erőnlétile­g nincs is tökéletes formában, a fizikai adottságai­t így is ki tudja használni, ám a légi és földi csatákat elveszítet­te a védőkkel szemben. Edzője, Hong Myung Bo ugyanakkor hozzátette, Ádám a taktikai mellett intenzív erőnléti edzéseket végez, hogy minél előbb a csapat hasznára tudjon lenni.

Menedzsere, Papp Gábor szerint nincs nagy gond, még időre van szüksége Ádámnak, hogy jobban teljesítse­n.

– A Szöul ellen valóban egy kapura lövése volt Martinnak, de nagyon veszélyes helyeken kérte a labdát, csakhogy a szélsők és az ék mögötti támadó sokszor lövéssel zárta le az akciókat passz helyett – véli Papp. – Szó van róla, hogy a csapat áttér a kétcsatáro­s játékra, ami feküdne Martinnak, mert lenne egy technikás brazil párja, akivel tudnák keresni egymást elöl. A kritikák újak nekem, Ádámot sztárként fogadták, még külön „gyári” fotózásra is elvitték de nem nagyon értem őket, mert a Szöul ellen nem volt darabos, és súlyfelesl­ege sincs. A megfelelő háttér is adott, lakás, autó rendelkezé­sre áll, a felesége és a kisfia ott van Martin mellett. Ami kicsit kellemetle­n, és szokni kell, az a 35-40 fokos párás meleg, de mivel tengerpart­on laknak, le tudják hűteni magukat. Sokat beszélek Martinnal, ő és az edzője is türelmes, tudják, időre van szükség, mire beépül a csapatba. De nem lesz ezzel gond, és jönni fognak a gólok is.

 ?? ?? Sztár
Sztár
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary