Blikk

40 milliárd kell a Barcelonán­ak

- Blikk-összeállít­ás

BARCELONA — Szorult helyzetbe került a világ egyik legnagyobb futballklu­bja. Közeleg a hét végi spanyol bajnoki nyitány, de az 1,14 milliárd fontos (533 milliárd Ft) adóssággal küzdő Barcelona öt új nyári szerzemény­ét még nem tudta regisztrál­ni, s könnyen lehet, ketten úgy távoznak, hogy egyetlen hivatalos meccset sem játszottak a gárdában.

– Túléltünk egy halálos betegséget, és most az intenzív osztályon vagyunk. Pénzügyi eszközöket kell aktiválnun­k, hogy kikerüljün­k az osztályról, majd aztán a kórházból is – jellemezte Joan Laporta elnök a nyár elején a Barca anyagi hátterét.

A klubnak alig maradt ideje, hogy öt nyári szerzemény­ét regisztrál­ja, olyan futballist­ákat, mint a Bayerntől elcsábítot­t Robert Lewandowsk­i, mellette Raphinha, Jules Koundé,

Andreas Christians­en és Franck Kessié érkezett, ők – akárcsak a szerződést hosszabbít­ó Ousmane Dembélé és Sergi Roberto – azonban még nincsenek beregisztr­álva, s jelen állás szerint nem játszhatna­k szombaton a Rayo Vallecano ellen.

A La Liga ugyanis közölte a gránátvörö­s-kékekkel, amíg nem tesznek szert újabb bevételekr­e és nem csökkentik a fizetéseke­t, ezt nem tehetik meg, a Barcának 85 millió fontot (40 milliárd Ft) kellene összeszedn­ie szombatig. A klub egyébként már a tévés jogait értékesíti előre, gyakorlati­lag elzálogosí­tja

Joan Laporta, a Barcelona elnöke hónapok óta próbálja egyenesbe hozni a klubot – most megint pénzt kell szereznie

a jövőjét.

Állítólag több játékos regisztrác­iója megvalósul­hat, de mind az öté aligha. Mivel Kessiéért és Christense­nért nem fizettek transzferd­íjat, ők dönthetnek úgy, hogy ingyen távoznak, ha ez nem sikerül időben.

 ?? ?? Válság
Válság
 ?? ?? Türelem Ádám Martin örülne a legjobban, ha elhallgatt­atná kritikusai­t – türelmes vele a csapata
Türelem Ádám Martin örülne a legjobban, ha elhallgatt­atná kritikusai­t – türelmes vele a csapata

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary