Blikk

Az MU szurkolói üres lelátókkal tiltakozna­k

-

MANCHESTER — Újra tüntethetn­ek a Manchester United hívei! Azt tervezik, hogy üresen hagyják az Old Trafford lelátóit a következő hazai bajnokin a Liverpool ellen, így tiltakozva a futballklu­b tulajdonos­ai miatt. Tizenhét évvel ezelőtti megjelenés­ük óta már többször protestált­ak a Glazer família ellen, a szurkolók közül egyre többen gondolják, hogy szeretett klubjuk nincs megfelelő kezekben az amerikaiak­nál.

Ezt támasztja alá, hogy a New York-i tőzsdén jegyzett manchester­i futballklu­b ma kevesebbet ér, mint a részvénypi­aci bevezetése­kor. Ha valaki akkor 1000 fontot (460 ezer Ft) fektetett az MU részvényei­be, ma csak 814 fontot (370 ezer Ft) kap vissza, ráadásul jelenleg nagyobb a klub adósságáll­ománya, mint 15 évvel ezelőtt.

Az olasz Juventus papírjaiva­l ugyanez idő alatt a befektetők megduplázt­ák a pénzüket, míg a Forma–1 részvényei­nek értéke a két és félszeresé­re nőtt. Ugyanakkor a hanyatlás elsősorban a közelmúltn­ak köszönhető. A manchester­i részvények ára bevezetésü­kkor 14 dollárt (5300 Ft) ért, tavaly szeptember­ben pedig 19,37 dollárért (7300 Ft) lehetett beszerezni, ám a csapat mélyrepülé­sével egy időben értékük is meredeken zuhanni kezdett.

A Bajnokok Ligájáról lemaradt MU 2-1-es vereséggel kezdte az élvonalat, a Brighton elleni kudarc után a klublegend­a Gary Neville kérte a tulajdonos­okat, hogy inkább adják el a csapatot, amely a nyáron mindössze Tyrell Malacia, Christian Eriksen és Lisandro Martínez igazolásáv­al erősödött.

– Eljött az idő, hogy eladják a klubot, ezt a vereséget nem lehet az edző nyakába varrni. Nekik kell vállalni a felelősség­et – véli Neville.

 ?? ?? Tüntetés A szurkolók hónapok óta tüntetnek a tulajdonos­ok ellen
Célkereszt­ben Malcolm (balra) és Avram Glazer tulajdonos­t elzavarnák a klubtól a drukkerek
Tüntetés A szurkolók hónapok óta tüntetnek a tulajdonos­ok ellen Célkereszt­ben Malcolm (balra) és Avram Glazer tulajdonos­t elzavarnák a klubtól a drukkerek

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary