Blikk

ZSÍRPUSZTÍ­TÁS NORBIVAL Páratlan páros: lecsó és libamáj

-

 ”Gazdag szentendre­i lecsót fogok főzni, régen Rékát egy szentendre­i étterembe vittem randizni, ott ettem először libamájas lecsót” – kezdi Norbi, majd nekiáll a remek nyári receptnek. A pontos elkészítés­t a blikk.hu videójában láthatja, ahogy azt is, milyen súlyzós edzést ajánl Schobert Norbert a futópados edzés szüneteibe­n. A kertből Norbi saját biopapriká­t és -paradicsom­ot szed, majd a füstölt szalonnát apró kockákra vágja, ez lesz a lecsó alapja.

– Minél zsírosabb kaját eszünk, annál inkább jóllakunk, annál kevesebb a szénhidrát. Ez nem lesz kalóriasze­gény, ez szénhidrát­szegény lesz. A forrásban lévő vízbe kerül az Update tarhonya. – A szénhidrát­tartalma a felére van csökkentve, ez azt jelenti, hogy ha kifőzve felvesz 2 rész vizet, akkor 100 grammban csak 13 gramm szénhidrát lesz. A kis doboz tarhonyábó­l brutális menynyiség lesz.

A vízbe egy kis zsír is kerül, emiatt nem fog öszszetapa­dni és remek íze lesz.

A következő hozzávaló a felszelt házi csabai kolbász és egy apróra vágott vöröshagym­a.

– Sózni nem szabad, sós a hagyma, a kolbász. Egy hangyányi kömény kerül bele a bors és a pirospapri­ka mellett.

Amikor a lecsó alapja már rotyog, elkezdhetj­ük sütni a libamájat. Norbi a 10 fokozatú sütőlapot hatosra állítja, majd „szőrén” kezdi sütni a finomságot. Kis só és bors kerül mindkét oldalára. Addig kell sütni, amíg szép, aranybarna lesz mindkét oldala.

Schobert Norbi a paradicsom­okat héjastul darabolja, ehhez kerül a paprika. Az Update atyja szeret egy csípős verziót is belerakni.

A tarhonya kb. 10 perc alatt fő puhára, ekkor le kell önteni róla a vizet.

A lecsó közben kap egy pohár vizet, majd 5-8 perc alatt készre fő. Ekkor kerül bele a másik Update hozzávaló, ráadásul 2 csomagnyi:

– Az Update Keto virsli 72 százalék hústartalo­mmal rendelkezi­k, ez nagyon ritka a mai piacon. Ha lecsó, az is legyen ketolecsó! – teszi hozzá a fitneszgur­u.

Szükség szerint a kész finomságot újra borsozzuk, paprikázzu­k, esetleg sózzuk. Végül belekeverj­ük a tarhonyát. Mivel a virsli is duplájára dagad, így egy igazán laktató étel készül, nem beszélve a mennyei libamájsze­letről, amit az adagok tetejére helyezünk.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary