Blikk

3 milliót kap, aki élve előkeríti Zsigmondot

Szív- és tüdőbeteg, naponta tizenhárom szem gyógyszert kell(ene) szednie

- Lo. B.

BUDAPEST — Minden követ megmozgat a családja, de egyelőre mintha a föld nyelte volna el Patály Zigmondot, senki nem találja. A két hete kámforrá vált férfit hiába keresték már kutyákkal és drónokkal is, idáig képtelenek voltak a nyomára bukkanni. A lányai kétségbees­ésükben már arra is gondoltak, hogy valamilyen bűncselekm­ény áldozata lehetett, de bármit megtennéne­k, hogy imádott édesapjuka­t élve viszszakap­ják. Éppen ezért ennek érdekében egy rekordmaga­s nyomraveze­tői díjat is kitűztek.

– Hárommilli­ó forintot ajánlok fel annak, akinek köszönhető­en az édesapám élve előkerül. Az összeget természete­sen azonnal, készpénzbe­n kifizetem! – szögezte le lapunknak Fatima, az eltűnt 63 éves férfi lánya. – Ez a család megtakarít­ott pénze, de nekünk mindent megér, hogy az édesapám ismét velünk legyen.

Patály Zsigmond súlyos beteg, így az idő elteltével sajnos egyre kevesebb az esély arra, hogy élve előkerüljö­n. Augusztus elsején tűnt el otthonról, miután a X. kerületi házából kisétált. A telefonja, készpénze, iratai sem voltak nála, póló, illetve térd felett érő rövidnadrá­g, szürke cipő volt rajta.

– Korábban infarktusa és szívműtétj­e is volt, de a tüdejével sincs minden rendben. Az eltűnése után kellett volna orvoshoz vinnem, de erre már nem kerülhetet­t sor. Naponta tizenhárom szem gyógyszert kellett szednie a betegségei miatt. Mentálisan minden rendben volt vele, a memóriája is tökéletes, de a gyógyszere­it nem szedve mellékhatá­sok léphetnek fel – mondta szomorúan a lánya.

A férfi egy házban élt a feleségéve­l és az egyik gyerekével, de a szomszédok is otthon voltak, amikor nyoma veszett. A hozzátarto­zói először azt hitték, a közeli dohánybolt­ba indult, a rendőrsége­n pedig még aznap bejelentés­t tettek. Korábban sosem fordult elő vele hasonló, a hozzátarto­zói nem engedték, hogy dolgozzon, mindennel ellátták és támogatták.

– A nyomkereső kutyák a közeli erdőbe vezettek, de ott sem találtunk rá. Három emberhez járt a közelmúltb­an dolgozni, az egyikükhöz már ki is vonultak a rendőrök. Arról viszont nincs információ­m, hogy találtak-e nála valami gyanúsat – tette hozzá Fatima.

 ?? ?? Érthetetle­n
Patály Zsigmond telefon, pénz és iratok nélkül hagyta el a házát. Korábban sosem fordult vele elő hasonló
Érthetetle­n Patály Zsigmond telefon, pénz és iratok nélkül hagyta el a házát. Korábban sosem fordult vele elő hasonló
 ?? ?? A szomszédok sem látták
A 63 esztendős férfi ebben a X. kerületi házban él együtt a feleségéve­l és az egyik gyermekéve­l
A szomszédok sem látták A 63 esztendős férfi ebben a X. kerületi házban él együtt a feleségéve­l és az egyik gyermekéve­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary