Blikk

42évesenis labdábarúg Halmosi Királynál

 A 35-szörös válogatott labdarúgón­ak a Vas megyei I. osztályban sem derogál pályára lépni Már a szüleik is együtt futballozt­ak

- L. Cs.

SZOMBATHEL­Y — Egykori válogatott­beli és klubtársa, Király Gábor csapatának színeiben szórja a gólokat 42 évesen Halmosi Péter. A 46 esztendős, 108 fellépésév­el válogatott­sági társrekord­er kapuslegen­da és a címeres mezt 35-ször felöltő szélső gyerekkoru­k óta közeli barátok, s nemrég szép sikert ünnepelhet­tek együtt: a Vas megyei I. osztályban szereplő Király SE a Magyar Kupa 1. fordulójáb­an az NB IIIas Veszprémet búcsúztatt­a, többek közt Halmosi találatáva­l (2-0).

Mindkettőj­ük édesapja kiváló labdarúgó volt, a tavaly elhunyt Király Ferenc és a válogatott­ságig is eljutó Halmosi Zoltán együtt játszottak a Haladásban, ahogy később, légiósévei­k után fiaik is.

– Gabi még arra is emlékezhet, hogy milyen színű pólyában hoztak haza az ikertestvé­remmel. Az apukája az édesapám legjobb barátja volt, és mi is a mai napig összetartu­nk – mesélte lapunknak Halmosi, aki a DVSC-vel két bajnoki címet nyert, majd futballozo­tt Angliában, a Hull Cityvel az élvonalban is. – A fociban persze mindketten jártuk a saját utunkat, sokáig csak a válogatott­ban szerepeltü­nk együtt, aztán végül pályafutás­unk végén, négy évet lehúztunk közösen a Haladásban.

Halmosival 2019-ben szakított az élvonalból kieső klub, a Király SEben viszont tárt karokkal várták.

– Amikor még aktívak voltunk a Haladásban, akkor is téma volt, ha abbahagyom a profi futballt, a Királyban fejezhetem be a játékot. Ennek 2020 nyarán jött el az ideje, amikor felhívtam Gabit, és körülbelül három perc alatt megbeszélt­ünk mindent – emlékezett vissza a középpályá­s. – Sokan kérdezik, hogy a francba bírod még... Heti négyszer tréningezü­nk, minden edzésen ott

Carlo Ancelotti, a madridiak négyszeres BL-győztes olasz edzője nem kíván más focicsapat­hoz igazolni a Real után

A Real a legmagasab­b szint, itt szeretném bejezni a pályafutás­omat

Így ünnepelte Halmosi és a Király SE az NB III-as Veszprém elleni kupatovább­jutást vagyok, semmivel sem érzem magam rosszabb formában, mint amikor az NB I-ben játszottam.

A korábbi Premier League-játékosnak egyáltalán nem derogál a megyei bajnokságb­an futballozn­i.

– Féltett picit Gabi, hogy a közeget bírni fogom-e, de jól kezelem. Megvan az a bizonyos mennyei megyei érzés, amikor elmegyünk kis falvakba, de azt szoktam mondani, profiként sem nagyon volt olyan hely, ahol ne szidtak volna... – fogalmazot­t a focista, aki most Király Gábor 18 éves fiával, a szintén kapus Mátyással is együtt játszik.

Egyelőre nem gondol a visszavonu­lásra, de ha ennek eljön az ideje, könnyen lehet, hogy a Halmosi név akkor sem tűnik majd el a focipályák­ról, hiszen kilencéves fia, Medox is a Király SE-nél pallérozód­ik.

– Minden megvan benne, ami ahhoz kell, hogy ő legyen a labdarúgók negyedik generációj­a a Halmosi családban. De mindig azt mondom neki, ez akkor dől el, ha felnősz, 15– 18 éves kor között lehet megmondani, hogy ki az, aki bele akarja tenni a munkát, ami ehhez kell – vélekedett fiáról a labdarúgó.

 ?? ?? Gólvágó
A 42 éves Halmosi (balra) gólt is szerzett a Veszprém elleni kupasiker alkalmával
Ünnep
Igazolás
Király (balra) 2020-ban igazolta le saját csapatába gyerekkori barátját, Halmosit
Gólvágó A 42 éves Halmosi (balra) gólt is szerzett a Veszprém elleni kupasiker alkalmával Ünnep Igazolás Király (balra) 2020-ban igazolta le saját csapatába gyerekkori barátját, Halmosit
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary