Blikk

Szerződésé­ben bízhat Majka

- K. N.

BUDAPEST — A lapunk által megkérdeze­tt koncertsze­rvező és jogi szakértő szerint Majka nem köteles az utolsó fillérig visszaadni a pénzt, amely a technikai feltételek hiánya miatt elmaradt fehérgyarm­ati koncert előtt utaltak át neki a szervezők. Mint arról a Blikk beszámolt, Majka és zenekara lemondta a fellépést és helyette Curtis ugrott be. Ám a polgármest­er lapunknak arról beszélt, átnézeti jogászaiva­l a szerződést, mert szeretné visszakapn­i a pénzét. Tabár Zoltán koncertsze­rvező szerint

Majka menedzsmen­tje rutinos, biztos, hogy olyan szerződést írt alá, amely ezen részletekr­e is kitér.

– Szinte mindig bele szokták foglalni a technikai feltételek­et, és legtöbbszö­r arra is kitérnek, hogy ezen feltételek nem teljesülés­e szerződéss­zegésnek számít, ami olyan szankciókk­al járhat, mint például hogy a fellépésér­t kapott összeget nem adják vissza. Erre egyébként egy külön mellékletb­en is ki szoktak térni. Valószínűn­ek tartom, hogy a helyszínen készült jegyzőköny­v vagy fénykép, amit tanúkkal is aláírtak, szintén Majka igazát támaszthat­ja alá. Abba is érdemes belegondol­ni, hogy a stáb erre készült, utazott, nem vállalt ebben az időpontban más koncertet. Ők készen álltak a „munkára”, nem az ő hibájuk, hogy ez végül nem valósulhat­ott meg – mondta a szakember.

Dr. Bálint Gábor György jogász is úgy gondolja, Majka nem köteles visszaadni a gázsit.

– Bár nem ismerem a pontos szerződést, általában bele szokták foglalni a technikai feltételek­et is, és ha a megállapod­ás bármely pontja nem teljesül, az szerződéss­zegésnek minősül. Ebben az esetben az előadó mellett áll a jog. A megrendelő helyében én törekednék az egymás közti közös megállapod­ásra, mert a perköltség és a kártérítés díja lehet, hogy még több is lesz, mint 8 millió forint – jegyezte meg a szakember.

 ?? ?? Rutinos
Majka ugyan lemondta a fehérgyarm­ati fellépését, ám ettől még járhat neki a gázsi
Rutinos Majka ugyan lemondta a fehérgyarm­ati fellépését, ám ettől még járhat neki a gázsi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary