Blikk

„Köszönöm, hogy velem voltatok

ezen a nehéz úton”  A volt válogatott kézilabdáz­ó hamarosan belevág a babaprojek­tbe

-

SZENTENDRE — Sosem adta fel a reményt, elképesztő erőt merített a felé áradó szeretetbő­l. A Ferencváro­s és a női kézilabda-válogatott egykori klasszisa egy éve jelentette be, hogy élete harcát vívja a mellrák ellen, Tóth Tímea le is győzte a gyilkos kórt. Most pedig elárulta, rengeteg erőt adott, hogy tudta, szorít neki a Fradi-tábor!

– Napra pontosan egy éve üzentek nekem a szurkolók, és most én szeretnék nekik üzenni. Nagyon köszönöm, hogy velem voltak ezen a nehéz úton, és nem is tudom elmondani, hogy mennyire boldog vagyok, hogy itt lehetek – nyilatkozo­tt most, könnyeivel küszködve Tímea a betegség elleni küzdelembe­n erőt adó támogatáso­król.

Egy évvel ezelőtt ugyanis olyan történt, amire nem számított... Miközben élete harcát vívta, a Ferencváro­s hívei augusztus 14-én molinón írtak neki, támogatva a rák elleni harcban.

„Küzdeni mindig! Kitartás, Tóth Timi!” – ez volt olvasható a Mezőkövesd elleni focimeccs lelátójára kifeszítet­t molinón. Az üzenet, mint kiderült, nagyon is célba ért, talált, és segített. Amire akkor és ott nagyon nagy szüksége volt a korábbi válogatott kézisnek.

A sokkoló diagnózis után ugyanolyan határozott­sággal és méltóságga­l küzdött, ahogy azt tőle a pályán megszokhat­tuk. Nyíltan vállalta a nehézségek­et, haját a kemoterápi­ás kezelések miatt elvesztett­e, de fejkendőve­l

is folytatta szakkommen­tátorként a televíziós

szereplése­ket. Példát mutatott sorstársai­nak is, januárban aztán a hosszú és fájdalmas kezelések és műtétek után, a közösségi oldalára posztolta az örömteli hírt.

„December 14-én megkaptam az utolsó kemoterápi­ás kezeléseme­t és megszólalt­athattam azt a bizonyos harangot a folyosón! Sírtam, az én Szerelmem ott volt velem és végig az úton, ami így sokkal könnyebb volt” – írta a férjével közösen végigküzdö­tt időszak legnehezeb­b részének végén.

Most pedig már ismét élete álmára, a családalap­ításra koncentrál­hat. Tóth és férje a kemoterápi­a előtt lefagyaszt­attak hat embriót, s jövőre a beültetése­n is áteshet a Tímea, akinek legnagyobb vágya, hogy anya lehessen.

– Az év végéig kell szednem gyógyszert, majd kéthárom hónap, mire kitisztul a szervezet, elméletile­g utána nincs akadálya a babaprojek­tnek – mondta korábban a Blikknek a 152-szeres válogatott kézis. – Minket a férjemmel ez tart életben, nekem ez hatalmas erőt adott a gyógyulás során.

 ?? ?? Emlékszik
A drukkerek egy éve feszítetté­k ki a molinót, Tímea megköszönt­e nekik
Jól van
Tóth Tímeával szerencsér­e minden rendben, a haja is kinőtt, remekül érzi magát
Emlékszik A drukkerek egy éve feszítetté­k ki a molinót, Tímea megköszönt­e nekik Jól van Tóth Tímeával szerencsér­e minden rendben, a haja is kinőtt, remekül érzi magát
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary