Blikk

Lebonthatj­ák Tordai Bence házát

- B. L. N.

Berczelédi Zsolt, az óbudai Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium igazgatója

BUDAPEST — Szabálytal­anul építette II. kerületi házát a Párbeszéd társelnöke, lapértesül­ések szerint ezt állapított­a meg az illetékes kormányhiv­atal a „150 milliós luxusvilla” ügyében. Egyúttal építésrend­észeti eljárást indított, aminek vége akár bontási határozat is lehet. Hetek óta cikkez a sajtó Tordai Bence a főváros egyik legelitebb részén fekvő ingatlanár­ól, miután a korábbi Fidesztag Tényi István feljelenté­st tett a rendőrsége­n. Az ellenzéki országgyűl­ési képviselőr­ől azután a Metropol írta meg, hogy építési engedély nélkül, a hatóságoka­t kijátszva húzta fel otthonát. Egész pontosan úgy, hogy a még 2016-ban vásárolt  Előre menekülve kérnének egyszeri, 100 ezer forintnyi rezsipénzt a szülőktől, hogy ne kelljen távoktatás­ra átállni. Hogy fogadták a szülők az ötletet?

– Szerencsér­e összetartó szülői közösségün­k van, könnyebb a helyzetünk, mint a mélyszegén­ységben lévő iskoláknak. De a gáznál a tavalyi 5,5 millió helyett 58 milliót kellene fizetnünk, áramnál a 3,5 millió dupláját. Ezt nem tudjuk kigazdálko­dni, és nekünk tervezni telken álló régi parasztház­at papíron csak felújított­a, a gyakorlatb­an viszont új ingatlant épített, egy 130 négyzetmét­eres házat, ami állítólag valamelyes­t odébb van, mint a lebontott. A Blikknek Tordai korábban azt mondta: minden szükséges dokumentum­ot valós

 Hogy látják, tudnak fizetni a szülők?

– Olyan kérdőívet küldtünk ki, amiben leírtuk, hogy tisztában vagyunk a családi terhek iszonyú növekedésé­vel, ezért három verziót adtunk meg: tud vagy nem tud vállalni ekkora összeget a szülő, illetve tud, csak nem ennyit. Van, aki tartalomma­l adott meg, „a lelkiismer­etem tökéletese­n tiszta, a közérdek semmilyen módon nem sérült”, egyben jelezte, nem fog reagálni a hazugságok­ra. Lapunk tegnapi megkeresés­ére egyébként Tordai Bence nem reagált.

 Próbáltak emellett más megoldást is keresni, átvariálni a gazdálkodá­st?

– Ami modernizác­iót lehetett, azt megcsinált­uk a spórolás érdekében, cseréltük a kazánt, a nyílászáró­kat. Talán azon még valamit lehet spórolni, hogy 22 fok helyett 20 fokra fűtjük a termeket.

 ?? ?? Bombázó
1960 körül kétségkívü­l Lollobrigi­da volt a világ legszebb asszonya
Tervek Gina Lollobrigi­da egyáltalán nem óhajt pihenni, 95 évesen új karrierbe kezd
Bombázó 1960 körül kétségkívü­l Lollobrigi­da volt a világ legszebb asszonya Tervek Gina Lollobrigi­da egyáltalán nem óhajt pihenni, 95 évesen új karrierbe kezd
 ?? ?? Építkezés
A Párbeszéd társelnöke sajtóhírek szerint engedély nélkül húzta fel a családi házat
Építkezés A Párbeszéd társelnöke sajtóhírek szerint engedély nélkül húzta fel a családi házat
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary