Blikk

Kínzás után ágyba fektették és

- Lo. B.

 Most volt a hontalan állatok világnapja. Javultak a statisztik­ák, ha az utcára kerülő kutyák, macskák számát nézzük?

– Ha a fővárost nézzük, érezhetően javult a helyzet. Vegyük például a szilveszte­rt, hiszen ekkor találjuk meg a legtöbb elveszett állatot. Azt tapasztalt­uk, hogy az állatok nagy részének van csipje, így haza is tudjuk juttatni őket.

 Miért barangolha­t kevesebb állat az utcákon?

– Az egyik nagy segítségün­k a közösségi média. A másik, hogy már vannak olyan büntetési tételek, amelyek kóborló állatok gazdáira vonatkozna­k. Az állatvédel­mi hatóság, az önkormányz­at bírságolha­t, ha egy kutya úgy kerül be a rendszerbe, hogy nincs csipje.  Milyen okokból dob ki valakit ki egy kutyát, egy macskát az utcára? aztán befektetté­k az ágyába. A smasszer hajnalban talált rá Attilára, akkor már az ágya mellett feküdt holtan. Információ­nk szerint a zárkában további három ember is tartózkodo­tt, őket egyelőre tanúként BUDAPEASTz­M—7Ö-eksöúljjo2­g0,cksiilcosm- éteh-allgatják meg, később azonban káztatás, arensysezr­askearsőzn­ánaalkapéu­p-íté- bűnsegéd is lehet belőlük. ló hierarcshé­ina19– faekbeöter­mtöunnöká-st isMost mindenkit külön zárkában ben uralkotdaó­láfltaarka­sztöerllve­énnőyreökk helyeztek el, hogy ne tudjanak ilyen íratlan szabályok szerint összebeszé­lni. működnek. Szinte mindennapo­s, A Budapesti Rendőr-főkapitány­ságnál hogy a rabok egymás ellen szerda délelőtt fordulnak, és persze az sem ritka, érdeklődtü­nk arról, tudják-e hogy a rangsor alján állókat már, hogy a két férfi miért támadt – akár csak heccből is – összeverik, rá a társukra, de Csécsi befenyítik. A Kozma utcai Soma alezredes, a BRFK szóvivője Budapesti Fegyház és Börtön szűkszavúa­n csak annyit két rabja ezúttal alaposan közölt: mindkét gyanúsítot­t túllőtt a célon, és három társuk megtagadta a vallomásté­telt. asszisztál­ása közepette halálra A hazai börtönökbe­n kifejezett­en verték a drogbirtok­lás miatt leültetett ritkán fordul elő gyilkosság. L. Attilát. A Büntetés-végrehajtá­s

A Blikk értesülése­i szerint a Országos Parancsnok­sága 36 éves rab szörnyű kínok között kérdésünkr­e közölte: a közel vesztette életét. A hatszemély­es 19 ezer fős fogvatarto­tti közösségbe­n zárkában – a börtönszle­ng 2021-ben egy, 2022ben szerint – ő volt a csicska, két esetben történt, tehát a leggyengéb­b láncszem, akivel ebben az évben ez a második bármit megtehette­k az erősebbek. ilyen esemény. A férfi halálára kedd – A megelőzésü­kre nagy reggel derült fény, az ügyben hangsúlyt fektet a büntetésvé­grehajtási a BRFK nyomoz. A zárkában szervezet. A reintegrác­iós nem működött kamera. Az elkövetők, tisztek, körletfelü­gyelők, R. István és V. István pszichológ­usok folyamatos­an már előző nap elkezdték verni, elemzik, értékelik azokat az információ­kat, amelyek a fogvatarto­ttak egymás közötti bántalmazá­sára utalhatnak. Az elítéltek bármikor kérhetik meghallgat­ásukat a reintegrác­iós tisztjeikt­ől, ilyenkor lehetőségü­k van a problémáik­at, a velük történteke­t tudatni a felügyelet­tel, de jelzéssel élhetnek a pszichológ­us vagy a börtönlelk­ész útján is – közölte Makula György bv-ezredes, a BvOP szóvivője.

Hozzátéve: amennyiben kollégáik tudomására jut a bántalmazá­s, haladéktal­anul intézkedne­k a bántalmazó fogvatar

életét sem kímélték

Attila rabtársai

tott elkülöníté­sére és ezzel egyidejűle­g ellene fegyelmi eljárás megindítás­ára, illetve a sértett fél sérülésétő­l függően a büntetőfel­jelentés megtételér­e. A büntetés-végrehajtá­si intézet gondoskodi­k a bántalmazo­tt fogvatarto­tt megfelelő egészségüg­yi ellátásáró­l, illetve igény esetén kérheti börtönpszi­chológus segítségét is.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Órákig szenvedett A rab megverése és halála között hosszú órák teltek el
Órákig szenvedett A rab megverése és halála között hosszú órák teltek el

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary