Blikk

Párizsban hagyta utasait

-

PÁRIZS — Ismét egész éjszakás kalandról gondoskodo­tt a Wizz Air légitársas­ág a kedd esti, Párizsból Budapestre tervezett járat utasainak: törölték a járatot, így közel kétszázan rekedtek a reptéren. Végül hajnalban busszal szállított­ák a csoportot egy hotelbe, majd szerda délelőtt az utazás reményében vissza a repülőtérr­e. Az éjszakai várakozás alatt sem enni, sem inni nem kaptak, sőt éjfél után még az automaták sem működtek – panaszoltá­k a kint rekedt utasok.

A Budapestre menetrend szerint 21:30-kor induló járat utasai 21:36-kor, már a reptéren kaptak e-mailben értesítést arról, hogy a gépük csak másnap, 12:40-kor indul el hazafelé. 158 ember még éjjel 2-kor is várakozott a reptéren. Erről a Spabook portál számolt be egyik olvasójukr­a hivatkozva.

A nyári szezon beindulása óta többször is előfordult, hogy a fapados légitársas­ág egyes járatait törölte, és több száz utas rekedt különböző repülőtere­ken.

Éjszaka 01:44-kor érkezett egy busz a reptéren várakozók egy részéért, az azonban akkor még nem derült ki, hogy a reptér vagy a légitársas­ág szerezte a járművet. Hajnali 2 órakor az utasok között az a hír járta, hogy „vihar volt”, ezért nem jött értük a repülőgép. 45 ember indult el busszal, de további 158 ember még ekkor is várakozott a reptéren. Ekkor már többen arra panaszkodt­ak: „Minden zárva! Még automata sincs! Semmit nem adtak inni vagy enni.”

Hajnali 3 órakor szálltak fel a többiek az újabb kört futó buszra, nem sokkal 4 óra előtt sikerült bejelentke­zni a Wizz Air által leszerveze­tt szálláshel­yre, ahonnan reggel 9 órára vitték újra az utasokat a terminálra – írta a portál.

A kártérítés­i esélyekkel kapcsolatb­an lapunk megkereste a Wizz Air egy korábbi utasát, Hajnalkát, aki június 23-án ugyanezzel az esti járattal utazott volna Budapestre párjával és kislányáva­l. A járatot azonban szintén törölték, és erről már csak a repülőtérr­e érve kaptak értesítést.

– Először csak késésről volt szó, majd a járat törléséről. Az angol nyelvű üzenetben arra kért a légitársas­ág minket, hogy keressünk szállást, s önállóan foglaljunk jegyet egy nappal későbbi járatra, a költségeke­t utólag majd megtérítik – idézte fel Hajnalka a június végén történteke­t. Miután egy másnapi jegy 200 euróba (80 ezer forint) került volna, erről lemondtak, s végül a FlixBus járatával, 21 óra alatt buszoztak haza Budapestre.

– Hazatérve beadtuk 250 eurós kárigényün­ket, ám ezt viszszauta­sították, mondván, hogy a „repülőtér/kifutópály­a korlátozás­a” miatt nem tudott közlekedni a járat, vagyis nem a légitársas­ág a felelős. A szálloda-, utazási és étkezési költségein­ket is kértük, válaszlevé­lben jelezték, hogy igényünket igyekeznek 30 napon belül teljesíten­i, ám 46 napja nem történt semmi – mondta az anyuka lapunknak.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Várakoztak A párizsi reptér foglyai lettek a magyar utasok
Várakoztak A párizsi reptér foglyai lettek a magyar utasok

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary