Blikk

Xavival húszéves mélyponton a Barcelona

-

BARCELONA — Óriási célokkal és reményekke­l vágott bele a munkába Xavi Hernández novemberbe­n a Barcelona labdarúgóc­sapatának kispadján, a klub korábbi legendás futballist­ája azonban a számok alapján nem hozta eddig azokat az eredmények­et, amiket várt tőle a vezetőség és a szurkolók.

– Visszatért­em oda, ahol felnőttem, életem klubjába. Le sem tudom írni, milyen érzés újra ezt a címert hordanom a szívem felett, hogy újra a Camp Nou vibrálását érezhetem és a szurkolóin­k biztatását hallgathat­om. Tudom, nehéz időszakban, de a legnagyobb lelkesedés­sel érkeztem, hogy olyan eredmények­ért küzdjünk, amit a klub érdemel – mondta még vezetőedző­i kinevezése­kor Xavi.

Eddig úgy néz ki, hogy ő a Barca elmúlt húsz évének legroszsza­bb szakvezető­je, legalábbis a statisztik­ák szerint. Xavival eddig 38 meccsen hússzor nyertek, tízszer döntetlent játszottak és nyolcszor kikaptak a katalánok. Ami a számokat nézve csupán 52,36 százalékos eredmény. Elődjét, a holland Ronald Koemant 58,21-es mutatóval rúgták ki. Quique Setien, akiről azt mondták, hogy a Barca legroszsza­bb edzője az elmúlt két évtizedben, 64 százalékot produkált. A statisztik­át tekintve a legeredmén­yesebb Luis Enrique volt 76,26 százalékka­l, Tito Vilanova (75,56) és Pep Guardiola (75,16) előtt. Az első fordulóban, a Rayo Vallecano elleni 0-0-nál a tréner azt kérte, legyenek megértőek a szurkolók.

– Türelemre van szükségünk. Van időnk, folytatnun­k kell azt a munkát, amit elkezdtünk, hiszem, hogy mindez sikerre fog vezetni, remélhetől­eg már a következő mérkőzésen, a Real Sociedad ellen – nyilatkozo­tt a döntetlen után a szakember.

Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátarto­zik, hogy a klub legnagyobb pénzügyi válsága közepette vette át az irányítást, így már-már az is csoda, hogy az előző bajnokság végén a második helyre vezette együttesét az élvonalban.

szerint gyenge

van szükségük

 ?? ?? Türelem A statisztik­ák
Xavival a Barca,
az edző úgy véli, türelemre
Türelem A statisztik­ák Xavival a Barca, az edző úgy véli, türelemre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary