Blikk

Ukrán zászlaja miatt zavarták ki

Az amerikai szervezők utólag arra hivatkozta­k, túl nagy volt a lobogó mérete

-

CINCINNATI — „A politikána­k nincs helye a sportban” – rengetegsz­er lehet hallani, a valóságban azonban nagyon is összekapcs­olódik a kettő. A legfrisseb­b példa erre az idén februárban kirobbant orosz–ukrán háború, amelynek hullámai a héten az Egyesült Államokban, a cincinnati tenisztorn­án (!) csaptak fel. Szinte az egész világ felkapta a fejét arra, hogy egy szurkolót elzavartak a lelátóról, mert Ukrajna lobogója volt nála két orosz játékos meccsén.

A kemény pályás verseny selejtezőj­ében Anna Kalinszkaj­a (69. a világrangl­istán) és Anasztaszi­ja Potapova (54). játszott egymással. Az egyiküknek nem tetszett, hogy a lelátón egy ukrán zászlóba burkolózó nő ült, s panaszt tett a bírónál. A játékvezet­ő erre felállt, és szólt a nézőnek, hogy nem szép dolog az ukrán zászlóval nézni a meccset. Erre a Lola nevű drukker azt válaszolta: „Nem szép dolog megszállni egy országot.”

A történet ezzel még nem ért véget, a pályához beosztott biztonsági őr azt mondta a nőnek, hogy távoznia kell, különben hívja a rendőrsége­t. Többen az ukrán nő védelmére keltek, mondván, hogy ő nem csinált semmi rosszat, csak figyelte az eseményeke­t, a szabad véleményny­ilvánításh­oz pedig a szólásszab­adság földjén mindenkine­k joga van. De Lola nem akart nagy botrányt, végül kisétált a barátjával a stadionból.

– Körülbelül 20-30 perccel később a CincyTenni­s biztonsági főnöke elővette a szabálykön­yvet,

a Lola nevű drukkert (balra), hogy tegye el az ukrán zászlót és azt mondta a nőnek, kapcsolatb­an. Aki járt már itt, A meccset egyébként Kalinszkaj­a hogy megszegte a szabályoka­t, az tudja, hogy évek óta hasonló nyerte, de szerencsés veszteskén­t mert a zászló a megengedet­t méretű vagy nagyobb lobogók Potapova is ott lesz a főtáblán. méretnél nagyobb volt, lengenek a stadionok körül így csak azután mehetett viszsza vagy bent is. a verseny helyszínér­e, hogy a zászlót a kocsijába tette – írta a történteke­t dokumentál­ó újságíró, Ben Rothenberg. – Természete­sen nem a lobogó mérete miatt robbant ki ez a konfliktus, hanem azért, mert a WTAbíró az orosz játékos panaszára reagált az ukrán zászlóval

 ?? ??
 ?? ?? Nem tetszett Kalinszkaj­a (balra) és Potapova egymás ellen játszott, de mindkettőj­üket zavarta a zászló
Botrány
A játékvezet­ő az orosz teniszezők kérésére felszólíto­tta
Nem tetszett Kalinszkaj­a (balra) és Potapova egymás ellen játszott, de mindkettőj­üket zavarta a zászló Botrány A játékvezet­ő az orosz teniszezők kérésére felszólíto­tta
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary