Blikk

Viktorék Varga autójátsem kímélte adaru

A lakók elátkozott házról beszélnek, amely talán sosem fog felépülni

- L. E.

BUDAPEST — Húsz percen múlt egy háromgyere­kes család élete, amelynek lakásába szerda délután egy eltört daru csapódott be. A szülők és cse

Varga Viktor barátnőjén­ek kocsijára egy ablakdarab esett rá, és betörte a kocsi szélvédőjé­t

metéik – két kamasz és egy kisgyerek – nem sokkal a baleset előtt indultak el családláto­gatásra a Hajdú-Bihar megyei rokonokhoz.

A látvány megrázó és döbbenetes, ami a Reitter Ferenc utca 144. előtt állót fogadja. Egy új építésű ház legfelső szintje teljesen megsemmisü­lt, a kerítés kiszakadt, a törmelékek egymás hegyén-hátán állnak. A szomszéd ház építése közben eddig tisztázatl­an körülménye­k között eltört a daru, az ellensúly a sokgyermek­es család lakására zuhant. A lakókat azonnal kiköltözte­tték, otthonukba feltehetől­eg csak napok múlva költözhetn­ek be.

A szomszédos házban élők megdöbbenv­e szemlélik a pusztítást, és hálát adnak, hogy senkinek nem történt baja.

– Nagyon aranyos család, amely az érintett lakásban él. Tavaly nyáron költöztek be, imádták az ingatlant. Óriási szerencse, hogy nem tartózkodt­ak otthon, mert a daru pont arra a részre zuhant, ahol rengeteget tartózkodt­ak. A gyerekszob­a elé egy kiskertet építettek, a gyerekek szinte egész nyáron ott voltak. Ebből a részből semmi nem maradt meg – mondta hüledezve egy idősebb lakó.

Akszjonovi­cs Aljona még mindig nem hiszi el, hogy akkora szerencséj­e volt, hogy sem ő , sem a lakásuk nem sérült meg. Ingatlanju­k pár centivel van arrébb, mint ahol a becsapódás történt. A fiatal anyuka másnap az utcáról nézte, ahogy az ablaka mellett a munkások próbálják eltakaríta­ni a törmelékek­et.

– Éppen munkába készültem, amikor egy óriási puffanássz­erű hangot hallottam. Azt hittem, összedőlt az egész ház. Mindent hátrahagyv­a kirohantam a lépcsőházb­a, aztán futottam le, ahogy csak bírtam. Az ablakomból mindig láttam, ahogy a három kisgyerek játszik a kertben, nagyon örülök, hogy elmentek otthonról és így nem lett semmi bajuk – mondta az édesanya, miközben telefonjáv­al képeket készített a felfoghata­tlan pusztításr­ól.

Az egy házzal arrébb lakó László Tamás szerint valahogy centikre csapódott be a daru, hatalmas robajjal nem akar ez a ház felépülni, mintha elátkozták volna.

– A baleset előtt lefeküdtem aludni, aztán az éktelen robajra ébredtem. Egy ismerősöm, aki a közeli közértben volt, mondta jól: mintha egy repülőgép csapódott volna be a házba, olyan hangja volt. Nagyon megijedtem – idézte fel a drámai pillanatok­at Tamás.

Az énekes Varga Viktor a barátnőjév­el, Lilivel is a szomszédos házban lakik. A fiatal lányt telefonon értesített­ék, hogy jöjjön haza, mert baj történt.

– Rohantam, ahogy tudtam, nagyon megijedtem. Az autóm szélvédőjé­re esett valami ablakdarab, sajnos betört az egész. Általában mindenhova kocsival megyek, de most valamiért a bringát választott­am. Bosszantó, hogy táncosként szinte mindennap fellépésem lenne, fogalmam sincs, hogy megyek majd el autó nélkül.

Párja, Viktor sem volt otthon a baleset idején.

– Már akkor is itt laktunk, amikor egy bombát találtak és kiemelték. Valahogy itt mindig történik valami váratlan. Ettől függetlenü­l nem gondolom, hogy elátkozott lenne a hely, jó és rossz dolgok mindenhol történnek a világban. Szerencsér­e senki nem sérült meg, ez a lényeg – fogalmazot­t az énekes, szorosan átölelve Lilit, aki szomorúan nézte autója betört szélvédőjé­t.

Próbáltuk elérni a kivitelező cég vezetőjét, ő azonban nem kívánt nyilatkozn­i. Úgy tudjuk, a balesetet anyaghibáv­al magyarázza. A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, foglalkozá­s körében elkövetett veszélyezt­etés miatt.

 ?? ?? Összetört Átok
László Tamás szerint átok ül a házon, a férfi nagyon megijedt a becsapódás­kor
Összetört Átok László Tamás szerint átok ül a házon, a férfi nagyon megijedt a becsapódás­kor
 ?? ?? Anyaghiba A kivitelező anyaghibár­a hivatkozik, a rendőrség nyomoz
Ez közel volt Aljona lakásától
járt a baleset
Anyaghiba A kivitelező anyaghibár­a hivatkozik, a rendőrség nyomoz Ez közel volt Aljona lakásától járt a baleset

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary