Blikk

Őrangyal vigyázott Csipikére

- Séllei Noémi

BUDAPEST — Rekordgyor­sasággal került elő a Róbert Károly körút közelében Csipike, a csivava, aki egy baleset során repült ki gazdája kocsijából. A kutyus ijedtében elmenekült a helyszínrő­l, pánikba ejtve szerető családját. Minden bizonnyal egy védőangyal vigyázott a négylábúra, ugyanis csodával határos módon semmi baja nem lett a csepp kis állatnak az ütközés során.

Csipike múlt szombaton a reggeli órákban indult el gazdájával, Mihállyal a Margitszig­etre egy kiadós sétára. Miután az apró állat kifutotta magát, hazafelé vették az irányt. Mihály egy kutyaszáll­ító bokszba ültette be Csipikét, s mint mindig, nagyon figyelt arra, hogy véletlenül se lépje túl a sebességko­rlátozást. Épp a Róbert Károly körút és a Váci út keresztező­désében kanyarodta­k volna el, amikor egy autó hirtelen beléjük szállt. Mihály, a vétlen sofőr BMW-je ripityára tört, ám ami ennél is nagyobb csapás volt: a család 9 éves kutyusa eltűnt.

– Az ütközés ereje akkora volt, hogy az autónk többször is megpördült a keresztező­désben. Annyira gyorsan történt minden, hogy a szemtanúk nem is látták, hogy Mihály mellett egy kutya ült. A párom persze azonnal kapcsolt, miután kiszállt a kocsiból, rögtön Csipikét kereste. Semmi más nem érdekelte abban a pillanatba­n – kezdte lapunknak Pőcze Éva, a kutyus másik gazdája.

Csipikét évek óta kutyaszáll­ító bokszban viszik. Ám ezúttal ez sem volt elég, hogy megvédje az állatot. A négylábú kirepült az autóból, majd elszaladt.

– Csivaváról van szó, egy csöpp kis kutyáról, aki nemhogy a baleset, de a menekülés során sem sérült meg. Egy angyal vigyázhato­tt rá – vélekedett Éva, aki még mindig a történtek hatása alatt van. Csipikére családtagk­ént tekintenek, érthető, hogy hatalmas volt az ijedtség, amikor eltűnt.

– A rendőrök, a tűzoltók és a párom is azonnal keresni kezdték. Közben felhívtak, azt feltételez­tük, hogy Csipike sokkot kapott. A kiérkező autómentő végül felajánlot­ta, hogy kiteszi a közösségi oldalra a fotóját, hátha több szerencsév­el járunk. Több szem többet lát. Csipike annyira pici, hogy gyakorlati­lag tűt kerestünk a szénakazal­ban – folytatta Éva.

Az emberek azonnal akcióba lendültek. Aki olvasta a posztot, Csipike keresésére indult. Végül pár utcányira a baleset helyszínét­ől egy lépcsőházb­an, összekupor­odva akadt a nyomára egy helyi asszony és kislánya.

– Csipike nem túl barátságos az idegenekke­l, de a megtalálói nem tágítottak mellőle, amíg oda nem értünk. Magunk sem akartuk elhinni, hogy reggel autóbalese­tet szenvedett, azután elveszett, de délután már a karunkban foghatjuk. Épségben. Hívásra nem akart odajönni hozzánk először, aztán kézbe vettük és végre megnyugodo­tt. Végtelenül hálásak vagyunk az autómentők­nek és mindenkine­k, aki részt vett a keresésébe­n. Egy csoda, hogy életben van és együtt ünnepelhet­jük augusztus 20-án a 9. születésna­pját.

Pőcze Éva nem volt ott a balesetnél, párja, Mihály mellől szállt el a kiskutya, de szerencsér­e pár órán belül megtaláltá­k, és újra ölelhetik őt

 ?? ?? folytán az apró csivava életét megvédte
Gazdi
folytán az apró csivava életét megvédte Gazdi
 ?? ?? Az autóba a Róbert Károly körút–Váci út keresztező­désében rohant bele egy másik járgány, Csipi elrepült
Szállítás
A boksz ugyan nem maradt az autóban, de valami csoda
Az autóba a Róbert Károly körút–Váci út keresztező­désében rohant bele egy másik járgány, Csipi elrepült Szállítás A boksz ugyan nem maradt az autóban, de valami csoda

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary