Blikk

Vaca csúcsa

 Martinot-Lagarde nem átkozza a sorsát: négy éve majdnem ennyivel győzött

-

MÜNCHEN — A sportban pontok, másodperce­k, centik döntenek bukásról vagy diadalról, és néha a győzelemhe­z elég a szinte felfoghata­tlanul kicsi különbség is. A müncheni multisport-Eb atlétikai versenyéne­k férfi 110 méteres gátfutódön­tőjében a szempillan­tás tört része döntött a spanyol Asier Martínez és a címvédő francia Pascal Martinot-Lagarde között, előbbi egyetlen ezreddel volt gyorsabb.

A célfotón szinte nem látható differenci­a viszont hatalmas különbsége­t jelentett, aranyról és ezüstről döntött néhány milliméter, pontosabba­n az a bizonyos egyetlen ezredmásod­perc a két sportoló között.

A 110 méteres gát fináléjába­n Martínez és Martinot-Lagarde szinte végig fej fej mellett haladt, és a célba érkezés után sem lehetett eldönteni, ki lett Európa gátkirálya. A francia már megszokhat­ta a feszült várakozást, négy éve csak 4 ezreddel nyert az orosz Szergej Subenkov előtt. Most még kevesebb volt a különbség, ám ezúttal nem a javára. A spanyol 13.137, míg a francia 13.138 másodperc alatt teljesítet­te a 110 méteres távot.

– Szörnyű egy ezreddel kikapni, de ilyen az élet. Szörnyű és gyönyörű egyszerre. Hihetetlen, hogy négy éve meg én nyertem négy ezreddel. Ez most egy centinél is kisebb nagyságren­dű különbség volt – mondta az alulmaradt Martinot-Lagarde.

A spanyol győztes ugyanakkor sosem felejti a győzelmet, amely ennél szorosabb csatában nem is dőlhetett volna el.

– Hihetetlen! Elképesztő hosszú volt az az egy perc, amíg kiderült, hogy ki nyert. Fantasztik­usan örülök, ennél többet nem kívánhatta­m volna. Nem is tudom, mi történt a futamon, de a lényeg, hogy nyertem – mondta Martínez a győzelme után.

BONN — A bolíviai Joselito Vaca lépett elő a legtöbb élvonalbel­i bajnokin szereplő mezőnyjáté­kossá a labdarúgás történetév­el és statisztik­ájával foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) adatai szerint. A Blooming 40 éves középpályá­sa már 767. első osztályú meccsét játszotta.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary