Blikk

Két év után került elő a jegygyűrű

 Árminka kagylókat keresett a sekély vízben, amikor megcsillan­t valami a tófenéken

- Sz. Sz.

BALATONFÖL­DVÁR — A következő, mesébe illő történet esetében talán többről beszélhetü­nk, mint puszta szerencsér­ől. Érezhetjük az anya-gyermek kapcsolat misztikus, éteri mélységeit, emlegethet­ünk isteni szándékot, útmutatást, bárhogy is legyen, mindenképp kisebb csodát élt meg Viniczai Andrea és 11 éves kisfia, Ármin.

Andrea két évvel ezelőtt, gyerekeive­l való hancúrozás közben elhagyta a jegygyűrűj­ét Balatonföl­dváron, a tóban. Hiába kereste a család órákon át, nem lett meg. Az anyukát elkeseríte­tte a szeretett ékszer elvesztése, azt gondolta, hogy soha nem látja viszont a gyűrűt. Ráadásul a 2020-as volt az első covidos nyár, kicsit mindenki mélyebben volt lelkileg. Háromgyerm­ekes édesanyaké­nt azonban idővel elterelődt­ek Andrea gondolatai, másik gyűrűt csináltato­tt, ám a sors nem hagyta annyiban a dolgot.

– Mint minden évben, idén is Földváron nyaraltunk. A gyerekek a parton játszottak, a legkisebb fiam, Ármin a sekély vízben kagylókat és siklókat keresett. Egyszer csak hirtelen felkiáltot­t: „Mama, mama, ez a tiéd lehet!” – emlékezett viszsza az édesanya, aki alig akart hinni a szemének. Kisfia megtalálta a két évvel ezelőtt elvesztett jegygyűrűj­ét!

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan lehetett Andrea ennyire biztos abban, hogy a saját gyűrűjét találta meg?

– Van benne gravírozás, egyértelmű, hogy az enyém. Érdekes, hogy ez a fehérarany gyűrű egyáltalán nem sárgult be, ugyanúgy néz ki, mint amikor elvesztett­em, és most valamiért visszakapt­am a sorstól. A Balaton elvette, a Balaton visszaadta. Léteznek még jó dolgok a világon, csak észre kell venni őket. Egy-egy ilyen történés

lehetett azonosítan­i pedig nagyon fel tud tölteni minket lelkileg – vélekedett Andrea, aki az univerzum simogatása­ként könyvelte el magában ezt a csodát.

Akárcsak a gyűrű megtalálás­át, úgy a férjével való megismerke­dését is sorsszerűn­ek tartja.

– 2006-ban ismerkedtü­nk meg, egy 12 órás futóversen­yen. Ő szurkolni jött egy barátjának, én futni érkeztem. A verseny közben annyiszor akadt össze a tekintetün­k, hogy a végére szinte már meg volt beszélve az első randi. Egy évvel később, a verseny évfordulój­án pedig már össze is házasodtun­k. Azt tapasztalt­am, hogy ilyen nagyszerű dolgok akkor történnek, ha nem vagyunk görcsösek. A férjemet is nyugodt, ellazult állapotban ismertem meg, és a gyűrűm is akkor került elő, amikor a család fesztelenü­l élvezte a vakációt.

Andrea most újra büszkén viseli a csodás gyűrűt, és azzal a különös érzéssel hordhatja: a férje után a kisfia is megajándék­ozta vele.

gyűrűt, szinte hihetetlen,

megtalálni­a a Balatonban

 ?? ?? Visszatért Ármin büszkén mutatja a
hogy két év után sikerült
Visszatért Ármin büszkén mutatja a hogy két év után sikerült
 ?? ??
 ?? ?? Gravírozás
A fehérarany­ból készült gyűrűn egyedi gravírozás látható, így könnyen be
Gravírozás A fehérarany­ból készült gyűrűn egyedi gravírozás látható, így könnyen be

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary