Blikk

Balázsovit­s Lajos: Székhelyi szeretett szerelmes lenni

► Imádták a nők és ő is imádta a nőket, de sosem hencegett a gáláns kalandjaiv­al

- Kiss Nóra

BUDAPEST — Rengeteg színházi szerepe mellett csaknem száz filmben és tévéfilmbe­n játszott és megszámlál­hatatlan szinkronsz­erep fűződik a nevéhez. Tegnap volt négy éve, hogy legyőzte a gyilkos kór Székhelyi József szervezeté­t. A 72 éves korában elhunyt színészre most jó barátja, Balázsovit­s Lajos emlékezett. A két színész egészen fiatalon ismerkedet­t meg egymással a Madách Színházban. Bár csak néhányszor volt alkalmuk egy színpadon állni, mégis életre szóló barátságot ápoltak.

– Nagyszerű színész és fantasztik­usan jó ember volt. Nemcsak a szakmánk, hanem az Élet Menete Alapítvány is összekötöt­t minket, mert mind a ketten tagjai voltunk. A munkán kívül is sokat találkoztu­nk, sőt, volt, hogy születésna­pjainkat is együtt tartottuk, mert közel volt egymáshoz a két dátum – emlékezett lapunknak a nemzet színésze, aki testközelb­ől kísérte végig Székhelyi nőügyeit is.

– Rendkívül udvarias, vonzó, sármos férfi volt, és jó humorral volt megáldva. A nők természete­sen rajongtak értek, de Jocó diszkréten kezelte a magánéleté­t. Soha nem hencegett a csábításai­val, pedig volt néhány. Szeretett szerelmes lenni, és nehezen is tudott ellenállni. Nem véletlenül volt három felesége. Ugyanakkor mindig tisztesség­esen lezárta a kapcsolata­it, és csak utána kezdett bele egy másikba.

Balázsovit­s Lajos akkor is támogatta Székhelyi Józsefet, amikor 2017-ben tüdőrákot diagnoszti­záltak nála.

– Nem nagyon tudtunk akkor már találkozni, de telefonon rendszeres­en beszéltünk. Példamutat­ó volt az, ahogy viselte a betegségét. Még a végső stádiumban is optimista volt. Bármit mondtak az orvosok, ő hitte, hogy valami csoda folytán meggyógyul­hat. Ugyanakkor lelkileg arra is felkészült, hogy itt a vége, és békében, nyugalomba­n viselt minden szenvedést. Utolsó pillanatig játszott, ez volt az élete. Borzasztó és igazságtal­an, hogy ilyen korán elragadta tőlünk a sors – sóhajtott fel Balázsovit­s, akinek sokszor eszébe jut barátja, és nagyon hiányzik neki.

– A fiával, Marcival tartom csak a kapcsolato­t. Szeretette­l gondolnak rá, és sokat beszélnek róla tízéves kislányána­k, Sárinak – tette hozzá a színész.

 ?? ?? Hűség
Balázsovit­s Lajos egészen fiatalon barátkozot­t össze kollégájáv­al, még a szülinapju­kat is együtt tartották
Hűség Balázsovit­s Lajos egészen fiatalon barátkozot­t össze kollégájáv­al, még a szülinapju­kat is együtt tartották
 ?? ?? Úriember Székhelyi József tisztesség­es volt a szerelmi kapcsolata­iban is
Úriember Székhelyi József tisztesség­es volt a szerelmi kapcsolata­iban is

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary