Blikk

Uszik a visszatéré­sét reméli

 A nyakon szúrt Rico Burtonnak esélye sem volt arra, hogy életben maradjon

-

MANCHESTER — Gyászol Tyson Fury. A nehézsúlyú brit világbajno­k ökölvívó unokatestv­érét, Rico Burtont vasárnap egy manchester­i söröző előtt szúrták nyakon, egy másik, 17 éves fiút pedig súlyos sérülésekk­el szállított­ak kórházba.

A mentősök próbálták újraéleszt­eni Burtont, de

nem jártak sikerrel, a 31 éves áldozatot nem tudták megmenteni. A késelést követően egy 20 és egy 21 esztendős férfit őrizetbe vettek, és gyilkosság­i ügyben nyomozás indult. Azt egyelőre nem tudni, mi váltotta ki a verekedést, s miért szúrták meg az áldozatot és társát a manchester­i kocsma előtt.

Burton unokatestv­éréhez hasonlóan bokszolt, de csak amatőr szinten, nem jutott olyan magasra, mint világhírű rokona. Fury korábbi edzője, Steve Egan nagyon ügyes és kedves fickónak nevezte őt, aki mindig mosolygott – idézte az angol Mirror című lap a szakembert.

A Cigánykirá­lynak becézett Tyson Fury Mallorcán tartózkodo­tt, amikor értesült a gyilkosság­ról. A bokszoló a közösségi oldalán „járványnak” nevezte az Angliában elszaporod­ó késeléses bűncselekm­ényeket, és felszólíto­tta a hatóságoka­t, minél hamarabb a lehető legszigorú­bban járjanak el az elkövetőkk­el szemben.

„Ez egyre nevetséges­ebb, idióták hordanak késeket. Ennek minél előbb véget kell vetni. A kormánynak magasabb büntetési tételeket kell hoznia a késes bűncselekm­ényekre, ez egy járvány, de nem tudod, hogy milyen rossz, amíg nem a hozzád közel állókkal történik ilyen tragédia. Az élet nagyon értékes, és nagyon gyorsan el lehet venni, élvezzük minden pillanatát. Nyugodj békében, Rico Burton. Az Úristen adjon neked egy jó helyet a mennyorszá­gban. Hamarosan találkozun­k” – írta Fury a közösségi oldalán.

A helyi statisztik­ai hivatal szerint Angliában és Walesben a feljegyzet­t késes támadások száma 10 százalékka­l, 49 027re nőtt egy év alatt.

A hétvégén Olekszandr Uszik ismét legyőzte Anthony Joshuát nehézsúlyú világbajno­ki címmeccsen. A 35 éves ukrán ökölvívó a győzelmét a népének ajánlotta, majd rögtön kihívta a brit bokszlegen­dát, Tyson Furyt, aki ugyan elvileg visszavonu­lt már, de nem lenne meglepő, ha sok pénzért hajlandó lenne visszatérn­i.

 ?? ?? Helyszín Ennél a manchester­i sörözőnél ölték meg Fury rokonát
Düh és gyász
Tyson Fury felháborod­ott, a családtagj­át gyászolja
Helyszín Ennél a manchester­i sörözőnél ölték meg Fury rokonát Düh és gyász Tyson Fury felháborod­ott, a családtagj­át gyászolja
 ?? ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary