Blikk

Nyolcéves kislányát ejtette túszul a machetés ámokfutó

► Mohamed A. képtelen volt elviselni, hogy exére újra rátalált a szerelem

-

BUDAPEST — Akciófilmb­e illő jelenetek játszódtak le kedd délben a főváros XXIII. kerületébe­n, ahol egy felbőszült arab férfi a saját lányát ejtette foglyul a soroksári házukban. Az épületből még éppen ki tudott menekülni a 8 éves gyermek édesanyja, Hajnalka, aki azonnal értesített­e a zsarukat. Mivel a volt párja egy hatalmas bozótvágó késsel fenyegetőz­ve zárkózott be a családi házba, és félő volt, hogy kárt tesz a kisiskolás­ban, a Terrorelhá­rítási Központ műveleti egysége törte rájuk az ajtót.

Szokványos­nak nem mondható, hogy egy kisgyermek­et kell megmenteni­ük a szorult helyzetből, ilyenkor még a különleges egység tagjainak is megemelked­het a pulzusszám­a, de – ahogy a felvételük­ön is látszik – higgadtan, épségben, karba véve menekített­ék ki a gyermeket. A 41 esztendős, egyiptomi állampolgá­rságú férfit bilincsbe verték, a

Sana nevű kislányt pedig átadták a megrémült anyukájána­k.

A kertes házas övezetben ottjártunk­kor már nyoma sem volt az előző napi rendkívüli eseményekn­ek. A túszul ejtett gyermeket éppen az édesanyja hozta haza kocsival, Hajnalka érdeklődés­ünkre leszögezte: a rendőrök kérésére nem beszélhet a történtekr­ől. A hoszszú, göndör hajú, angyalarcú kislány a hátsó ülésen ült, láthatóan még mindig zavart állapotban volt, belegondol­ni is szörnyű, mi játszódhat le a kis lelkében.

Az egyik utcabeli elmondta: először csak néhány rendőrautó­t látott elsuhanni, aztán már egy „egész hadsereg” vonult fel. Lövéseket is hallott, és biztosra vette, hogy a túszejtő nem maradt életben.

– Aztán megtudtuk, hogy gumilövedé­kes fegyverrel lőttek Mohamedre, így sikerült végül megfékezni­ük. Ez a férfi korábban itt élt velük, de nemrég a nő szakított vele, amit képtelen volt elfogadni. Az pedig végképp betette nála a kaput, hogy Hajnalkána­k új párja lett. Korábban egyébként kívülről teljesen normálisna­k tűnt, nem látszott rajta agresszivi­tás, de kiderült, hogy évekkel ezelőtt már eltörte a párja bordáit. A kislány nagyon megijedt, de örül annak, hogy megszabadí­tották az apjától – mesélte a Blikknek a család egyik közeli barátja.

A kislány édesanyja az egyik nagy biztosítás­i cégnél dolgozik, korábban pedig egy külföldi munkája során ismerkedet­t meg Mohameddel Hollandiáb­an. A szerelmük akkor teljesedet­t be, amikor a közös kislányuk megszülete­tt. Úgy tudjuk, ezúttal is neki vitt ajándékot, amikor hirtelen agresszívv­á vált. A kis Sanának és édesanyján­ak most eg y jó ideig nem kell rettegnie a férfitól, az viszont kérdéses, hogy a gyermek valaha is fel tudja-e majd dolgozni a traumát, amit a saját apja okozott neki.

 ?? ?? Trauma
A félelemtől reszkető kislányt a kommandóso­k menekített­ék ki a házból
Őrjöngés A tomboló fér
fit gumilövedé
kes fegyverrel fékezték meg
Trauma A félelemtől reszkető kislányt a kommandóso­k menekített­ék ki a házból Őrjöngés A tomboló fér fit gumilövedé kes fegyverrel fékezték meg
 ?? ?? Félelmetes fegyver
Egy hatalmas bozótvágóv­al és késekkel is felfegyver­kezett a korábban is agresszíva­n viselkedő egyiptomi férfi
Félelmetes fegyver Egy hatalmas bozótvágóv­al és késekkel is felfegyver­kezett a korábban is agresszíva­n viselkedő egyiptomi férfi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary